Ripoll critica el retard en arreglar l'esvoranc de l'N-260

En principi està previst que els treballs finalitzin d'aquí unes dues o tres setmanes

El consistori de Ripoll, mitjançant el seu regidor de Cultura, Ramon Santanach, ha expressat el seu malestar pel retard en les obres de reconstrucció de l'esvoranc que es va produir a l'N-260 el passat mes de març a causa de les pluges.

En principi, estava previst que els treballs finalitzessin a mitjans del mes de maig però, a causa d'algunes dificultats inesperades, la via no podrà tornar a estar oberta totalment fins d'aquí dues o tres setmanes. "Aquest incident afecta el trànsit de la meitat de la comarca", ha lamentat Santanach. En principi, les obres s'han basat en reforçar les bases de la carretera. Aquest dilluns i dimarts la via estarà tancada perquè els operaris puguin reparar-ho.

"Ens hagués agradat que les obres haguessin anat més ràpid però els tècnics del Ministeri de Foment ens han explicat que, per seguretat, s'havien de seguir unes pautes", ha explicat el regidor. Segons Santanach, la muntanya on es troba aquesta N-260 és "poc ferma, de pedra calcària i calissa" que genera molts despreniments. "Els treballs s'han basat en reforçar les bases de la via perquè no hi haguessin més ensurts", ha afirmat. "Ens hagués agradat que no afectés tant al trànsit però si és per seguretat cal tenir una mica més de paciència; la qüestió és que quan estigui resolt no haguem de tornar-hi a pensar mai més", ha assenyalat.

L'esvoranc es va produir el passat mes de març a causa de les pluges. El forat, d'uns quinze metre de longitud i mig metre d'amplada, afecta a tot un carril de l'N-260 que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. "Malauradament aquest incident ha provocat problemes perquè és una carretera transitada", ha lamentat. En principi els treballs havien d'haver finalitzat a mitjans de mes de maig però s'han allargat fins d'aquí unes dues o tres setmanes. De moment, aquesta propera nit de dilluns a dimarts, del 3 al 4 de juny, la via quedarà totalment tallada perquè els operaris puguin fer "obres majors".

Les principals vies alternatives per anar de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses durant aquesta nit seran carretera de Vallfogona (N-260a) i la carretera de Santigosa (GI-521), mentre que per dirigir-se a la Vall de Camprodon des de Barcelona o Vic els conductors hauran d'agafar els túnels de Bracons (C-37) i els de Collabós (N-260).