Tres partits de l'Estartit denuncien UPM a la Junta Electoral per ''males pràctiques i coaccions''

Asseguren que repartien butlletes a l'entrada del col·legi, però Unitat i Progrés Municipal ho nega

Els partits Més per l'Estartit, Estartit som tots i Compromís per Torroella han denunciat a la Junta Electoral a la formació Unitat i Progrés Municipal (UPM) per "males pràctiques i coaccions" durant la jornada electoral d'aquest diumenge.

La denúncia la va interposar el candidat de Més per l'Estartit, Francesc Ferrer, després que diversos testimonis els alertessin que membres d'UPM estaven repartint butlletes a les portes del local de votació.

Ferrer explica que ja van avisar des de primera hora als membres del partit denunciat que no condicionessin als votants que entraven al col·legi electoral, però assegura que no els van fer cas. Fonts d'UPM consultades neguen els fets i diuen que les acusacions son "completament falses".

La denúncia la va interposar Més per l'Estartit i posteriorment s'hi van acabar afegint els altres dos partits, Estartit Som Tots (EST) i Compromís per Torroella. Ferrer lamenta que hi ha algunes persones de la localitat que van viure una jornada electoral "poc democràtica" i posa en valor que les tres formacions decidissin denunciar UPM conjuntament.

Francesc Ferrer dona per fet que no es podran repetir les eleccions però espera que, almenys, hi hagi "inhabilitacions polítiques a una sèrie de personatges". "El resultat és el que és i punt. S'ha d'acceptar, però no podem obviar que hi ha hagut males pràctiques", remarca.

Ho neguen

Des del partit denunciat neguen taxativament qualsevol mala praxis i asseguren que la major part del temps van estar a la sortida del col·legi electoral. A més, argumenten que la Policia Local va estar al lloc bona part de la jornada i no va reportar cap incident en aquest sentit. Ara serà la Junta Electoral qui decidirà quines son les passes a seguir, però des d'UPM es mostren "molt tranquils". 

A l'Estartit, en cada elecció municipal es tria qui governarà a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), però també s'escull el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), que gestiona una part important dels serveis del municipi. L'Estartit és una localitat costanera que pertany a Torroella de Montgrí però que està separada d'ella i té entitat pròpia, d'aquí que esculli un president que gestiona l'EMD.

La presidència de l'EMD va anar a parar a Genís Dalmau de l'EST, que es va imposar a Ramon Frigola d'UPM, la llista denunciada. Francesc Ferrer, fins ara president, va quedar tercer i Compromís per Torroella amb Paula Pigem quart.

A Torroella sí que es va imposar UPM amb Jordi Colomí que va obtenir una àmplia victòria amb sis regidors, per davant de Compromís, EST, ERC, OTE i Junts que en van treure dos i el del PSC que va quedar últim.