Impulsem Puigcerdà-ERC buscarà acords per tenir un govern ''fort i estable''

Junts i Futur per Puigcerdà es mostren predisposats a parlar amb tots els partits per tancar pactes

Joan Manel Serra, d'Impulsem Puigcerdà-ERC, afirma que els resultats de les eleccions a la capital cerdana, amb tres forces "molt equilibrades", fan que calgui veure amb quins partits es poden arribar a acords "per tenir un govern fort i estable".

En aquest sentit, creu que el fet que la seva hagi estat la candidatura més votada, que ha passat de tres a cinc regidors, els "etiqueta" de cara a liderar el futur govern municipal. Mentre, Jordi Gassió, de Junts per Puigcerdà, valora positivament que les tres formacions que han obtingut representació hagin obtingut un resultat "molt igualat" i veu necessari arribar a pactes. També està obert a acords Francesc Armengol, de Futur per Puigcerdà, que diu que estan "contents" amb els resultats.

Serra explica que en els pròxims dies caldrà "escoltar a tothom" i posar les propostes damunt la taula per intentar arribar al "consens" que "millor satisfaci a la població". Una línia vermella dels republicans a l'hora d'arribar a acords és el desenvolupament del sector de la Pedragosa, tant pel que fa a la construcció d'habitatges de protecció oficial com els equipaments previstos.

Per la seva banda, Gassió reconeix que els hagués agradat que el poc marge de vots de diferència amb ERC hagués estat al seu favor però que tot i això accepten amb satisfacció els resultats. En aquest sentit, creu que la lectura d'aquests és que entre la ciutadania s'ha pres una "decisió plural" i que ara cal arribar acords per evitar un consistori amb una "governabilitat molt dèbil".

Mentre, Armengol ha destacat que el partit ha irromput a l'ajuntament amb quatre regidors i venint de "zero", ja que la formació va néixer al setembre passat. També diu que li hagués agradat que l'empat entre les tres forces encara fós més estret o s'hagués decantat al seu favor. Pel que fa a possibles pactes, obre la possibilitat d'un "govern de concentració" liderat pel que tingui més capacitat "d'engrescar als altres".