La tramuntana pot superar els 125 km/h avui a l'Alt Empordà

Alerta per fortes ratxes de vent als dos extrems del país

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una prealerta del pla Procicat pel risc de fortes ratxes de vent aquest dissabte al Pirineu, Prepirineu i als dos extrems del país. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les ràfegues podran superar els 90 km/h a les comarques pirinenques, del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i els 125 km/h a l'Alt Empordà.

Les comarques més afectades fins el migdia són: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsona, Berguedà, Ripollès i Alt Empordà. Amb el pas de les hores, el vent perdrà intensitat i només a l'extrem nord-est de Catalunya la tramuntana encara bufarà amb ratxes forte

Protecció Civil demana molta prudència en els llocs on bufi més fort i adaptar les activitats a l'exterior a la situació de vents. També cal retirar elements inestables (testos, mobiliari, etc. de balcons i terrasses), recollir tendals i seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit (SCT) per minimitzar els riscos en la conducció.