Una important calamarsada col·lapsa Sant Hilari Sacalm i altres municipis

Navata i Avinyonet de Puigventós registren 30 litres en mitja hora

ACTUALITZAT 18:36h | La precipitació que ha caigut les darreres hores en alguns punts de les comarques gironines han deixat imatges impactants a més de deixar diversos carrers impracticables. És el cas de Sant Hilari Sacalm (Selva), on una important calamarsada ha deixat els carrers completament blancs i alguns vehicles amb conductors atrapats al seu interior.

L'observatori meteorològic més proper és el situat a Viladrau, on s'han registrat 14 litres en una hora però gran part d'aquests solidificats. Els Bombers han hagut de mobilitzar sis dotacions per treure l'aigua que s'acumulava, ja que els embornals han quedat inutilitzats per la calamarsa que ha caigut.

L'avís s'ha donat a quarts de cinc de la tarda. Un dels llocs més afectats ha estat el passeig Grabalosa i uns baixos propers. Hi ha hagut cases inundades i algun cotxe atrapat per l'alçada de la pedra acumulada, en alguns indrets de gairebé un metre.

No hi ha hagut ferits però els Bombers han hagut de rescatar els ocupants d'un vehicle.La pluja també ha inundat part de la depuradora del poble i dues dotacions més dels Bombers s'hi ha hagut de desplaçar per tal de treure aigua. A banxa, un diposit de gasoil ha inundat uns baixos, probablement també per alguna incidència relacionada amb l'aigua.

Entre dos quarts de cinc i dos quarts de sis de la tarda els Bombers han atès sis avisos a Sant Hilari Sacalm i cinc més a altres municipis de la demarcació de Girona, onze en total.

A les tres de la tarda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Inuncat. D'altra banda, la tempesta també ha castigat l'Alt Empordà, en un episodi molt focalitzat als municipis de Navata, Lladó, Cistella i Avinyonet de Puigventós.

L'aparell del Servei Meteorològic de Catalunya ubicat a Navata ha registrat 30 litres que han caigut en només mitja hora, fet que ha provocat la inundació de molts carrers, clavegueres que han sobreeixit i, en altres casos com Avinyonet, també s'ha registrat una important pedregada.

La precipitació s'ha desplaçat lentament d'est a oest, afectant diverses comarques amb intensitats variades, passant per la Garrotxa (21 litres a la Vall d'en Bas), la Selva, Banyoles i el Gironès.

A Girona la tempesta s'ha apropat passades les sis de la tarda amb aparat elèctric, començant a precipitar amb intensitat a les 18:17h