Solidaritat Catalana es renova al Pla de l’Estany amb una nova executiva comarcal

El partit independentista està a punt de finalitzar la seva renovació a totes les comarques gironines

Durant el vespre d'ahir Solidaritat per la Independència (SI) ha celebrat el 2on Congrés Comarcal del Pla de l’Estany al Centre Cívic de Banyoles, per tal de renovar la seva Executiva comarcal. L’acte s’ha fet segons la normativa de SI de presentar candidatures lliurement i que els militants votin en un sistema de llistes obertes característic, el qual s’aplica tant a càrrecs de partit com a llistes electorals. El Congrés ha estat presidit per Roger San Millán, secretari nacional d’Organització i Finances, i per David Olmedo, coordinador regional de comarques gironines.

Com a resultat del Congrés han sortit escollits dos càrrecs: Toni Royo com a coordinador comarcal, i Josep Maria Hugas com a secretari d’Organització i Finances. En potestat al seu nou càrrec –qui pot ampliar fins a set les secretaries-, i en vistes a començar a treballar d’immediat al Pla, Toni Royo ha anunciat que Magel Font també entrarà a formar part del seu equip. Royo ha esmentat que “per estrenar-nos, d’aquí a dues setmanes, es farà un primer acte públic junt a la plataforma “Catalunya Diu Prou” per explicar la Sobirania fiscal als banyolins, ara que l’alcalde, tot i ser membre de l’AMI, hi ha votat en contra amb una gran incoherència per part seva”.

Al seu torn de paraula, Roger San Millán ha felicitat als nous membres executius, dient que “podem estar orgullosos de Solidaritat, ja que en pocs mesos ens hem regenerat al 90% del país, amb gent amb moltes ganes de treballar i de continuar empenyent per a què la Independència es faci ara, ja, i no d’aquí a dos o tres anys o vét a saber quan”. Per tancar l’acte, el coordinador regional, David Olmedo, ha exhortat a la nova executiva de la següent manera: “A partir d’ara, insistirem en dues línies pedagògiques fins que el missatge arribi i s’assimili: cal que els Ajuntaments facin la Sobirania Fiscal abans no es faci la Independència per tenir diners de cara al procés;  en segon lloc, i en vistes a què la consulta dins del marc espanyol no es farà, necessitem que el Parlament proclami la Independència i comenci negociacions amb la comunitat internacional abans no ens acabin d’escanyar del tot”.