Junts exigeix en un acte a Olot ''governar per a tothom'' i evitar ''sectarismes i incompetències''

El partit ajunta quatre alcaldes per demostrar "el bon govern"

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha exigit als partits que guanyin les municipals "governar per a tothom" en un acte que s'ha fet aquest matí a Olot (Garrotxa). Turull assegura que la seva formació sempre ha esquivat "sectarismes i incompetències" que puguin suposar una pèrdua d'oportunitats per al municipi.

El secretari de Junts ha volgut demostrar aquesta experiència de "bon govern" als ajuntaments amb l'experiència dels alcaldes de Vic (Anna Erra), Begur (Maite Selvas), Banyoles (Miquel Noguer), i Olot (Pep Berga). Els quatre representants han parlat segregació escolar, habitatge social, gestió econòmica municipal i cultura al capdavant dels seus municipis.

L'acte de Junts ha arrencat amb la intervenció del secretari de Junts, Jordi Turull, en què ha posat sobre la taula l'experiència de "bon govern" dels candidats de la formació. Turull ha assegurat que els seus alcaldes "governen per a tothom" perquè els municipis "no perdin oportunitats". Malgrat tot, el secretari ha lamentat que alguns optin per "sectarisme" i per això "lliguen inversions en funció de qui guanyi les eleccions".

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha exposat el "model Vic" en la lluita contra la segregació escolar. Erra ha recordat que el municipi va treballar per un sistema en què s'integrés tota la població nouvinguda.

L'alcaldessa ha assegurat que "a dia d'avui" el model que va fer Vic s'ha replicat en "molts altres punts del país". Per altra banda, Erra també ha destacat la importància que ha tingut la universitat en la capital osonenca i ha remarcat els esforços que els va costar aconseguir que el centre implementés el grau de medicina. "Tothom ens tractava de bojos i aquest juny acabarà la primera promoció", ha dit l'alcaldessa.

Per altra banda, la batllessa de Begur (Baix Empordà), Maite Selva, ha explicat que el municipi té molta necessitat d'habitatge social. Malgrat tot, Selva ha recordat que quan van entrar en aquest mandat al govern local "no hi havia ni terrenys, ni projecte". Ara, l'alcaldable de Junts assegura que tanca el mandat amb tres sectors preparats per construir-hi habitatge social.

Gestió econòmica a Banyoles

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha exposat el "bon govern" que aplica junts en àmbit econòmic. Noguer ha recordat les seves etapes com a alcalde de Mieres i president del Consell Comarcal de la Garrotxa i ara com a alcalde de Banyoles i president de la Diputació.

oguer ha explicat que sempre ha treballat per "reduir l'endeutament", com ara en el consistori de Banyoles on "fa setze anys hi havia un endeutament del 107%". Ara, el consistori té un endeutament del 40% i això els permet "tirar endavant inversions".

Per últim, Pep Berga ha exposat el projecte innovador d'Olot. El candidat de Junts ha explicat que fa dos anys van apostar per ajuntar les àrees d'educació i cultura de l'ajuntament. "Vam posar en un mateix espai tots els tècnics" amb l'objectiu de "treballar conjuntament". Berga ha explicat que les dues àrees tenen "objectius comuns" i això els obliga a "pensar conjuntament accions i polítiques" que tinguin una vessant cultural i també pedagògica.