Comencen les obres d’urbanització al costat de l'Audiència Provincial

El termini d’execució de les obres és de tres mesos tot i que la plantació de la vegetació es farà a l’hivern

Aquesta setmana s’han començat les obres d’urbanització de l’espai lliure adjacent a la nova Audiència Provincial de Girona. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Massachs Obres i Paisatge SLU per un total de 69.660’20 euros. El termini d’execució de les obres és de 3 mesos, per tant acabaran al voltant del 27 d’agost. Malgrat aquesta data, la plantació de la vegetació que preveu el projecte es farà durant l’hivern, ja que no es pot plantar a l’estiu i es deixarà pendent aquesta actuació fins que la situació climàtica sigui adient per a la plantació.

“Amb aquesta obra dignificarem aquest espai lliure que hi ha entre la plaça de Josep M. Lidón i el riu Güell. A més, es tracta d’una actuació necessària en aquest barri, confluència de diversos equipaments de ciutat i punt important de trànsit de persones i vehicles de Girona”, ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats, Carles Ribas.

L’Ajuntament de Girona va aprovar el mes de desembre passat el projecte d’urbanització d’aquest espai a la nova Audiència. Es tracta d’una intervenció al barri Güell-Devesa, en un franja lliure sense urbanitzar al marge dret del riu Güell, que se situa entre el conjunt del nou edifici de l’Audiència de Girona, la nova plaça de Josep M. Lidón i l’avinguda de Josep Tarradellas.

El projecte preveu ampliar i acabar la vorera del tram entre el carrer de Joan Pons i l’Audiència, la qual cosa millorarà l’accessibilitat d’aquest tram de l’avinguda de Josep Tarradellas. Aquesta actuació suposa una variació en les rasants actuals dels marges, que implicarà l’adequació de les baranes existents i la instal·lació de noves baranes per garantir una protecció envers el desnivell. Per altra banda, es preveu l’adequació de l’espai entre la plaça de Josep M. Lidón i el riu Güell amb l’adequació i enjardinament del talús.

L’enjardinament de la zona, que es farà a partir del novembre, consistirà en diferents plantacions d’espècies adaptades a l’entorn i amb unes necessitats hídriques baixes. D’aquestes, se n’han escollit les següents: 18 Populus Nigra italica vestits des de la base per crear una pantalla de protecció visual cap als vials, una plantació d’arbustiva a la zona del mig i de baix del talús i la plantació d’un grup de 6 arbres a la zona on s’eixampla la vorera (es tracta de l’espècie Acer platanoides Emerald Queen).