Els propietaris de la nau d'Amazon al Logis Empordà la posen a la venda per 150 MEUR

El gegant de la logística online té un contracte de lloguer de 20 anys

Els propietaris de la nau que Amazon ha llogat a El Far d'Empordà (Alt Empordà), Eurofund i Logistic Capital Partners (LCP), han posat a la venda la plataforma logística per un import de 150 milions d'euros (MEUR).

La informació, publicada per ReactNews i que s'ha fet ressò Expansión, no significa en cap cas la desaparició del gegant nord-americà d'aquestes instal·lacions que van entrar en funcionament el passat 17 d'abril i són les més grans de l'Estat. La operació tan sols fan referència a un canvi d'arrendadors i el manteniment dels arrendataris. Amazon té un contracte de lloguer de 20 anys per quedar-se al Logis Empordà en considerar aquest emplaçament clau per a la seva expansió al sud de França.

El gegant del comerç electrònic ja compta amb 900 treballadors i l'objectiu és que d'aquí a tres anys arribin a ser-ne 1.500. La majoria dels empleats són de la zona, tot i que també n'hi ha 47 que han arribat d'altres centres (set dels quals, del de Martorelles, que va tancar recentment).

El nou centre, que ha suposat una inversió de 200 MEUR, està totalment robotitzat i mou xifres ingents. Compta amb més de 3.000 robots, 23 quilòmetres de cintes i pot arribar a expedir fins a més de 600.000 comandes en un sol dia, que es repartiran tant a la seva àrea d'influència com arreu d'Europa.

Robots i intel·ligència artificial

El nou centre logístic de l'Empordà, que Amazon ha batejat com a BCN4, és el primer de primera milla robotitzat que la multinacional ha inaugurat a Europa aquest 2023. Només per fer-se'n una idea, a dins de les instal·lacions hi ha fins a 23 quilòmetres de cinta transportadora i 3.000 robots que mouen les 20.000 lleixes on s'emmagatzemen els productes. Més del 50% de l'inventari prové de petites i mitjanes empreses (arreu de l'estat espanyol, n'hi ha fins a 13.000 que proveeixen Amazon).

A Catalunya, Amazon manté centres logístics a Barcelona, El Prat, Castellbisbal, Barberà del Vallès, Mollet del Vallès i Rubí. A Espanya, la multinacional nord-americana dóna feina a unes 20.000 persones amb prop de 30 centres logístics repartits en diferents províncies.