Ribera reprendrà el contacte amb la Generalitat sobre el parc eòlic del golf de Roses

La vicepresidenta adverteix a qui s'hi oposa que negar-se en rodó al projecte "no és una opció"

La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a TV3 que el seu ministeri mantindrà contactes amb la Generalitat en les pròximes setmanes per abordar qüestions la densitat i els usos del parc eòlic marí del Golf de Roses.

Entre altres, segons Ribera, cal determinar com s'evacua l'electricitat que generi per terra, i si es fa per concurs –com és la intenció del Ministeri. "Estem treballant perquè es pugui regular i desenvolupar tan aviat com sigui possible, però sempre amb la participació i el consens per part de tothom, i per tant reprendrem aquesta qüestió amb la Generalitat en les pròximes setmanes i actuarem amb la màxima participació", ha dit.

Ribera ha advertit els col·lectius que s'hi oposen que negar-se en rodó al projecte "no és una opció". "El que tenim és el que ja ha superat uns llindars molt importants" i "anirem veient els diversos projectes", però "no podem perdre aquesta carrera" perquè cal "prendre's seriosament l'impacte" del canvi climàtic, i "negar-se en rodó" al parc eòlic "no és una opció".