Centenars de persones assisteixen al 10è Mercat de les Herbes de la ratafia a Santa Coloma

L'activitat dona el tret de sortida a la temporada ratafiaire

La 10a edició del Mercat de les Herbes de la ratafia de Santa Coloma de Farners (Selva) ha finalitzat amb un balanç molt positiu segons els organitzadors. Durant tot el cap de setmana, centenars de persones han visitat la fira, que ha comptat amb una trentena d'activitats per difondre coneixements sobre el món de les herbes de la ratafia. Els assistents han pogut gaudir de sortides guiades al bosc, espectacles, xerrades d'experts en etnobotànica, visites a jardins particulars i tallers per a tots els públics.

La Confraria de la Ratafia, organitzadora del Mercat de les Herbes juntament amb l'Ajuntament de Santa Coloma, destaca la participació del públic com un dels principals atributs de la fira. En aquest sentit, la plaça Farners ha estat l'epicentre de les activitats, amb parades d'herbes i flors on centenars de visitants s'hi han aturat per comprar plantes per cultivar a casa les herbes que faran servir per elaborar ratafia.

Aquesta edició del Mercat de les Herbes ha coincidit amb la 70a edició del Concurs i Exposició de Flors, el més antic de Catalunya. Enguany, a més dels habituals reconeixements a les millors flors i plantes, també s'han premiat les millors fotos de flora i plantes remeieres de l'entorn natural de Santa Coloma de Farners.

Amb aquesta edició, el Mercat de les Herbes de la ratafia es consolida com un punt de trobada de referència per als experts en etnobotànica, els usos de les plantes en la salut, la cuina o el benestar i les tradicions remeieres, culturals i populars del nostre país. Els organitzadors esperen que l'èxit de l'edició d'enguany es mantingui en futures edicions del mercat.