Simulacre de la Guàrdia Civil i Duanes a Tossa de Mar contra el narcotràfic marítim

L'exercici es va celebrar el 27 d'abril a cala Giverola

La Guàrdia Civil de Girona i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van realitzar el passat 27 d'abril un simulacre a Tossa de Mar (Selva) per refermar la coordinació en accions conjuntes i millorar les capacitats operatives per a la prevenció i repressió del tràfic de drogues per via marítima.

L'exercici consistia a evitar que una embarcació similar a les empleades pels grups criminals per introduir droga al país arribés a la costa de la província de Girona. Aquestes embarcacions, conegudes popularment com a "gomes", arriben a gran velocitat i es requereix la coordinació de diversos mitjans marítims i terrestres per a la seva detenció.

L'exercici es va iniciar després que la Guàrdia Civil rebés un avís a través de comunicació telefònica d'un patró d'una embarcació de pesca, informant de l'albirament de dues embarcacions semirrígides que estaven transbordant paquets sospitosos en alta mar. El Centre de Coordinació de la Guàrdia Civil va alertar a la patrullera del Servei Marítim i a la de Vigilància Duanera per a que comprovin si realment s'estava cometent un fet delictiu.

Traslladats al lloc indicat, van observar com una embarcació es dirigia amb la presumpta droga cap a la costa (cala Giverola), on dues patrulles terrestres de la Guàrdia Civil juntament amb diversos agents del Servei de Vigilància Duanera van detenir als ocupants en el moment en què descarregaven els paquets sospitosos a la platja.

L'objectiu de l'exercici és millorar la coordinació operativa entre les Unitats dels dos Organismes, necessària en el cas d'una actuació conjunta en el marc de la lluita contra el narcotràfic.