Crema una guingueta de Cadaqués que va ser objecte de polèmica fa dos mesos

El Xiringuito de la Mei va canviar de mans després d'un procés de concessió

Els Bombers van haver de treballar durant la nit d'ahir a la platja de ses Oliveres de Cadaqués (Alt Empordà) per a un incendi en una guingueta que hi havia a peu de platja. El foc va causar danys importants i va cremar completament la construcció. Es tracta de l'abans conegut com Xiringuito de la Mei que va ser cedida en concessió a un nou propietari fa un parell de mesos.

Els efectius d'extinció d'incendis van ser alertats a les deu de la nit i es van desplaçar amb dues dotacions fins al lloc dels fets. Van treballar durant un parell d'hores per controlar les flames i evitar que s'estenguessin a altres edificacions properes.

Finalment, a les dotze de la nit, els Bombers van donar el servei per finalitzat. Cap persona va resultar ferida en l'incident. La policia està investigant l'origen del foc per esbrinar les causes que van provocar l'incendi.

Polèmica concessió

La guingueta que s'ha cremat és una de les dues que van ser objecte de polèmica al mes de març quan l'Ajuntament va adjudicar els serveis per a la temporada 2023-2026 i en van quedar fora dos dels negocis històrics: el Xiringuito de la Mei a la platja de Ses Oliveres i el de Portlligat, Es Racó d'en Dani, que en tenia la concessió des de feia deu anys.

El principal motiu de controvèrsia és el pes que ha tingut l'aportació econòmica (el 50%) per sobre de la puntuació del projecte (40%). En aquests dos concursos els sobres econòmics estaven molt per sota de les propostes guanyadores.

En canvi, l'ha mantingut el de La Sal, també a la platja de Ses Oliveres. En aquest cas, la proposta presentada tenia millor puntuació en el projecte i juntament amb l'aportació econòmica presentada –lleugerament per sota de la més alta- ha aconseguit més punts que les altres dues que hi optaven.