Tres punts d'esperança pel Girona FC

L'equip s'assegura la fase de promoció sense renunciar a l'ascens directe

Empenta, patiment i suor però amb tres punts més a la butxaca. L’enfrontament amb el Barça B s’ha saldat amb un solitari gol d’Acuña a la primera part. El filial barcelonista ha dominat bona part del partit, encaixonant els gironins a la seva àrea durant el segon temps. Al final el resultat no s’ha mogut i, amb aquests tres punts, el conjunt de Rubi s’assegura matemàticament la promoció. Aquest equip, però, no té límits, i ha tornat a demostrar que pensa lluitar fins el final per fer-se amb el somni de l’ascens directe a Primera Divisió.

Quatre novetats respecte l’onze que va sucumbir a El Madrigal. La gran sorpresa ha estat la titularitat d’Isaac Becerra en detriment de Mallo, en el seu segon partit com a titular després de l’estrepitosa derrota per 5-2 a Las Palmas. Possible toc d’atenció al capità, que tot i haver salvat molts punts al llarg de la temporada, ha comès errades decisives en els darrers partits. A l’eix Moisés Hurtado i Juncà han substituts els lesionats Migue i David García, mentre que Gerard Bordas ha tornat a ocupar la mitja punta després de no fer-ho a Vila-real per motius contractuals.

Matí assolellat i molt color a les grades. El merchandising del club ha donat els seus fruits i avui Montilivi ha rebut l’equip amb centenars de banderes onejant. Al llarg dels primers 20 minuts el filial barcelonista ha posat la possessió i el Girona les ocasions. Només començar Javi Acuña ho ha provat des de la frontal, a passada de Toni Moral, que Oier ha aconseguit blocar sense complicacions. La més clara ha arribat de la mà de Gerard Bordas, que després d’una gran assistència de Felipe s’ha plantat sol davant d’Oier, entrant pel vèrtex de l’àrea. El porter blaugrana ha cobert molt bé la porteria i li ha guanyat el mà a mà.

Acuña obre la llauna

Els de Rubi han començat a buscar amb insistència el gol, primer mitjançant una centrada de Jose, després amb una rematada de cap de Tébar i una altra d’Acuña. El premi ha arribat al 26’, quan el ‘Toro’ s’ha anticipat al primer pal, empenyent la centrada de Juncà des de l’esquerra al fons de la xarxa. Esclat de joia a l’Estadi davant la quinzena diana del paraguaià aquesta temporada, que ha transformat en gol les exigències de Rubi, que li demanava més fam divendres passat des de la sala de premsa de Montilivi.

Les ocasions durant l’últim quart d’hora han portat segell blaugrana. Primer ha estat Rafinha des de la frontal, després Joan Àngel Román amb un cacau que Becerrra ha pogut desviar, i finalment un intent de gol olímpic de Luis Alberto des del córner, que el porter madrileny ha rebutjat amb el puny des de la mateixa línia de gol.

El Girona aguanta el resultat

A la represa, el Barça B ha sortit sense complexos en busca de la igualada i a punt ha estat de trobar-la en dues ocasions consecutives. Rafinha ho ha provat amb un míssil llunyà que Becerra ha desviat amb els punys, i Kiko Femenía ha rematat al pal amb el porter ja batut. L’alacantí no ha pogut transformar amb l’1-1 la passada de Deulofeu des de la línia de fons.

La resposta del Girona no s’ha fet esperar, que encaixonat al darrere i esperant sentenciar al contraatac, a punt ha estat d’ampliar l’avantatge per mitjà d’Acuña. El paraguaià ha punxat magistralment un desplaçament de Juncà i sense pensar-s’ho dues vegades l’ha engaltat. L’esfèrica ha sortit per ben poc. Rafinha ha tornat a dir la seva al 59’ amb una centrada-xut que Becerra ha salvat altre cop sobre la línia de gol, i un parell de minuts més tard Bordas ha disparat fluix i ras sobre Oier.

A partir d’aquí els d’Eusebio han fet recular els gironins, i l’últim quart d’hora s’ha basat en llargues possessions blaugranes. El principal maldecap ha estat Gerard Deulofeu, que molt xiulat pel públic, trobava la línia de fons amb facilitat. Defensivament Edgar Ié ha firmat un autèntic partidàs: amb presència, contundència, classe i ‘savoir-faire’. En els darrers minuts Rubi ha posat més múscul sobre la gespa al canviar Acuña per Pere Pons, mentre Eusebio ha buscat la igualada al substituir Balliu pel jove Jean Marie Dongou. El resultat final, però no s’ha mogut. Tres punts molt treballats que han de servir per donar confiança als blanc-i-vermells per assaltar l’Estadi de los Juegos del Mediterráneo d’Almeria la setmana que ve, a només dues jornades pel final. El somni és encara ben viu.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C:
 Becerra; Jose, Moisés Hurtado, Chus Herrero, Junà; Tébar, Luso; Felipe (Jofre, 65’), Bordas (Eloi, 65’), Toni Moral; Acuña (Pere Pons, 85’).
FC BARCELONA B: Oier; Balliu (Dongou, 85’), Sergi Gómez, Edgar Ié, Carles Planas (Patric, 45’); Gus Ledes, Rafinha, Luis Alberto (Araujo, 61’); Kiko Femenía, Joan Àngel Román i Deulofeu.
GOLS: Acuña: 1-0 (minut 26).
ÀRBITRE: Francisco Manuel Arias López (Comitè Càntabre). Ha ensenyat targeta groga als locals Juncà (57’), Jofre (76’), Toni Moral (89’), Eloi (89’) i als visitants Gus Ledes (73’)
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 39ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 8.863 espectadors.