El jutjat resol que l'Ajuntament de Girona no ha demostrat que el triangle del Ter sigui seu

Continua l'estira i arronsa entre el consistori i una família per acreditar-ne la propietat

El jutjat contenciós administratiu de Girona número 1 ha emès una sentència que resol que l’Ajuntament de la ciutat no ha presentat prou proves per demostrar que el triangle del Ter, conegut com l'aparcament a prop de l'Auditori, sigui municipal. La decisió anul·la un acord de la junta de govern del 22 de gener de 2021, que va arxivar l’expedient d’expropiació de la finca sol·licitat per la família Masó-Bru.

Segons la sentència, la finca registral número 430 inclou el triangle del Ter. La jutgessa ha destacat que la interpretació feta per l’Ajuntament és "molt complexa, subjectiva i difícil d’entendre", i ha autoritzat que continuïn els tràmits d’expropiació. Els advocats de la família han afirmat que el jutjat ha atès els peritatges aportats per "un topògraf, un arquitecta i una topògrafa independent".

El consistori ha presentat recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), argumentant que la sentència no ha tingut en compte errors en la inscripció de la finca i que fa una "valoració irracional i incongruent". L’Ajuntament ja havia inclòs la finca en l’inventari municipal i l’havia "immatriculat", segons el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí (Junts).

Amb aquesta sentència s'allarga la polèmica iniciada el 2015 per la família que reclamava al consistori li expropiés el terreny ja que no en podia fer ús al trobar-se situat, segons el pla general, en una zona d'ús públic. A partir d'aquí s'han emès diverses sentències, resolucions i produït estira i arronses entre ambdues parts a l'hora de tancar la finca als vehicles, la retirada de tanques new-jersey i la reposició econòmica d'aquesta acció, entre d'altres.