El desnonament de l'històric restaurant Planiol de Lloret, més a prop

La propietària de l'establiment ha presentat un recurs contra la Generalitat intentar frenar-lo

El futur del restaurant Planiol tal i com se'l coneix, situat a la platja de Fenals a Lloret de Mar (Selva), està en perill després que el Servei del Litoral de la Generalitat hagi atorgat a la propietària del local, Isabel Sànchez Planiol, vuit dies hàbils per cessar l'activitat i buidar l'edifici. La resolució, que venç el proper 3 de maig, podria obrir la porta a un possible desnonament.

La polèmica va saltar just fa un any quan la gestora va conèixer que podria perdre la concessió després de 69 gestionant el restaurant perquè no els van comunicar que havia sortit a concurs la seva plaça, la qual es va adjudicar a l'empresa RMG Global Grup. L'embolic va tenir lloc perquè el govern català va enviar la notificació del concurs al domicili on residia la mare de Sànchez Planiol, morta fa nou anys.

La fins ara gestora de l'espai i propietària del restaurant ha presentat un recurs argumentant que la Generalitat "no és competent" per emetre una resolució com aquesta i que hauria de ser l'Estat qui dictés l'ordre. La restauradora es mostra disposada a lluitar, segons ha avançat El Punt Avui, pel manteniment del negoci que, a més a més, té un gran valor històric per la localitat.

Amb tot, l'hostalera ha recollit signatures en paper i en format digital per tal d'aturar el procés, però de poc li han servit a hores d'ara i ja pensa en una nova ubicació per a desenvolupar el seu negoci.

La família Sánchez Planiol porta aquest restaurant des de l’any 1953, quan el pescador Ramon Planiol, l’avi de l’actual gestora, va habilitar, juntament amb Teresina Trias -la seva muller- un negoci per servir peix als turistes.