La gestora del restaurant Planiol de Lloret podria perdre la concessió després de 69 anys

No li van comunicar correctament que es treia a concurs

Malestar per part de la gestora del restaurant Planiol de Lloret de Mar (Selva) situat a la Platja de Fenals i que històricament ha estat regit per la família Sánchez Planiol. La problemàtica radica en què la Generalitat ha de treure a concurs la concessió fruit d'una sentència judicial del 2016 i ningú els ho ha comunicat, fet que els portaria a perdre el restaurant on hi són al capdavant des de fa més de mig segle.

Legalment cal informar als llogaters actuals (que paguen una suma de 80.000 euros anuals en lloguer a l'Ajuntament de Lloret de Mar), que la seva plaça està a concurs i tenen la possibilitat de presentar-se però, malauradament, l'avís no els va arribar segons ha informat El Punt Avui.

La missiva en forma de carta es va enviar a casa de la mare d'Isabel Sánchez, actual gestora de l'establiment, que va morir el 2014 i, per tant, ningú la va llegir. També es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) però Sánchez confessa no haver-lo vist, "no llegeixo el BOE, faig cafès", argumenta. Ara, d'un plegat, els han advertit que es troben fora de termini per a presentar-se a un concurs que donarà inici el proper 19 de maig.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Lloret de Mar se'n renta les mans i no pensa fer res per ajudar-los. Fonts del consistori han comentat a aquest diari que ells són "tercers passius" i que no tramiten l'expedient, assenyalant que l'error correspon a l'Àrea de Costes de la Generalitat que va enviar la notificació on no tocava.

La família Sánchez Planiol porta aquest restaurant des de l’any 1953, quan el pescador Ramon Planiol, l’avi de l’actual gestora, va habilitar, juntament amb Teresina Trias -la seva muller- un negoci per servir peix als turistes. La gestora ha tornat a posar el conflicte a mans del contenciós administratiu per tal d'aturar el procediment i que es puguin presentar al concurs.