El 27è Triumvirat Mediterrani de l’Escala programa una quarantena d’activitats

Se celebrarà els dies 6 i 7 de maig

La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, de l’Escala, arriba aquest any a la 27a edició els dies 6 i 7 de maig i ho fa amb un programa que inclou una quarantena d’activitats, potencia la posada en valor de la història greco-romana del municipi i recupera el campament romà a la Platja.

El Triumvirat Mediterrani d’aquest any comptarà amb la presència del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona i Kuanum recreacions històriques al MAC-Empúries, en la jornada de dissabte, i a l’entorn de la Platja de l’Escala, el diumenge, oferint l’oportunitat d’explicar la vida quotidiana a l’antiguitat d’una manera molt propera.

A la Platja, també es recupera el campament romà, amb la Legio V Macedònica I Cohort de Blanes, i durant tot el cap de setmana es duran a terme diferents activitats, com demostracions de com era la vida quotidiana en un campament de l’època i tècniques de combat tant ofensives com defensives. 

El dissabte, el Mac-Empúries també acollirà la nova activitat  Archeofood, que duran a terme els cuiners i antropòlegs Lenka Krnavkova i Reza Aziman. En aquests taller familiar ensenyaran a preparar unes tapes inspirades en les receptes d’Apici, un gastrònom romà del s.I. A través de la degustació, permetrà explorar els sabors i els ingredients de l’època romana, així com els mètodes ancestrals de conservació d’aliments. L’activitat suposa acostar-nos a la cultura gastronòmica de l’antiguitat utilitzant mètodes moderns i productes de proximitat.

El MAC-Empúries també tindrà una visita lliure al criptopòrtic de la Domus dels Mosaïcs,i jornada de portes obertes durant tot el cap de setmana. Durant el dissabte hi haurà un servei de transport gratuït entre el nucli antic i el MAC-Empúries a hores determinades (entre les 10.30h i les 18h).

La gastronomia també serà present a l’activitat de tast de vins salins a l’Alfolí de la Sal el diumenge al matí, una activitat que vincula la història i la gastronomia , amb degustació de tres vins i tastet d’anxova.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou des de l'obertura del Mercat de productes artesans del Triumvirat fins a l'espectacle de foc que es fa  a la Platja a la nit. El diumenge es concentra l'activitat al nucli antic, amb una nova oportunitat per veure alguna de les novetats i altres clàssics del Triumvirat Mediterrani com és la lluita de gladiadors.

El Triumvirat Mediterrani de l’Escala és organitzat per l’Ajuntament de l’Escala i el MAC-Empúries.