Cremen una vintena de contenidors a Girona en dues nits i busquen els autors

Les flames han malmès façanes i vehicles

Girona ha viscut una matinada plena d'incendis a contenidors amb un total d'una vintena unitats cremades situades a diversos indrets de la ciutat que han causat nombrosos danys materials en façanes i vehicles aparcats en dues nits consecutives.

La Policia Municipal de Girona i els Bombers han actuat aquesta matinada al barri de la Devesa-Güell, on s'han registrat quatre incendis de contenidors que han tingut lloc pels voltants de les 4:45h. Per apagar-los, els Bombers han destinat entre dues i tres dotacions a cadascun dels incendis.

Els dos primers incendis es trobaven al carrer Bernat Boades a l'altura dels números 10 i 27; un altre al Bonastruc de Porta 30 i, finalment, al Santa Eugènia 99. La virulència de les flames ha quedat palès a les façanes de Bernat Boades 10 on les elevades temperatures han desfet les persianes de les dues primeres plantes i deixat la paret completament negra des baix fins a dalt de tot.

De retruc els quatre incendis també han malmès per l'efecte de la radiació a quatre vehicles. Només en aquesta àrea s'han registrat 18 contenidors incendiats.

La primera nit de focs va ser ahir, quan es va registrar un incendi al carrer Bisbe Lorenzana  36, a les 3:45h i va calcinar quatre contenidors. Les flames van desfer el cartell de la botiga Gaes i ennegrir l'entrada de la Ressonància magnètica de la Clínica de Girona com també la resta de la façana fins al terrat. Al bloc del costat els pisos van patir les mateixes afectacions i es van cremar una moto i un cotxe aparcat al costat, quedant-li el capó desfet per l'escalfor.

A l'altre banda, una botiga de joguines se li va desfer el cartell per efecte de la radiació. Per la seva banda la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per esbrinar qui ha estat l'autor dels incendis.

Per la seva banda els veïns es mostren preocupats perquè a dia d'avui ja s'han tornat a posar contenidors nous i temen que els puguin incendiar de nou, posant en risc la seva integritat física. Molts d'ells asseguraven que seria bo modificar la ubicació ja que no els volien tenir a sota de casa seva.