Iolanda Bustos i Mas Oller desperten els sentits amb flors i vins ecològics

Una vintena de persones van degustar plats amb ingredients botànics

El Celler Mas Oller de Torrent (Baix Empordà) va acollir ahir una vintena de persones que van participar de l'activitat del Vívid que combinava un tast de vins i flors de la mà de la cuinera Iolanda Bustos i la mànager d'enoturisme Elena Moreno.

Durant una hora i mitja els assistents es van poder passejar per les vinyes del celler on van descobrir el sabor del paisatge vitivinícola que doten de caràcter els productes del Mas Oller. Entre renglera i renglera de ceps s'hi van trobar ravenisses blanques, flors de saüc, borraines i altres flors i plantes que els més atrevits van paladejar a peu de terreny i, els menys agosarats van poder assaborir mitjançant els plats de degustació posteriors.

Allà es van trobar amb una focaccia feta amb flor de saüc o uns tomàquets farcits de fonoll marí i de marge que al seu interior duia anxova i rúcula, passant per unes patates amb una capa pel damunt de carabassa especiada; una tempura de flors i herbes o l'humus de moniato i altres espècies com el romaní.

"D'aquesta manera integrem el que tenim al voltant de les vinyes que normalment no ens adonem del que hi ha i ho trepitgem sense adonar-nos", explicava Bustos que assegurava que "un cop coneixes les flors i plantes tens una nova mirada envers la natura".

Moreno per la seva banda va desgranar el tipus de raïm que conreen per a crear els cupatges i en destacava que es tractava d'un procès totalment ecològic i sense sulfits, per la qual cosa cada anyada pot variar en sabor a l'anterior. Després d'explicar el procès de premsat i fermentació, va presentar tres vins per a degustar conjuntament amb l'aperitiu preparat per Bustos. Aquests van ser el vi blanc Mar format per picapoll blanc i malvasia, juntament amb dos negres; el Blau Nit de syrah i garnatxa negra; i el Pur amb un cupatge de syrah, garnatxa negra i cabernet sauvignon.

El Vívid no ha programat cap activitat per aquesta Diada de Sant Jordi i el proper cap de setmana ja és el darrer de l'edició d'enguany. En destaquen el dissabte la celebració del tast del primer Vi de Finca Qualificada de l’Empordà que tindrà lloc a Vinyes d'Olivardots (entrades exhaurides) o bé l'esmorzar al celler Vinyes dels Aspres amb el xef Samuel Valencia.

Pel diumenge Glops d'Història ha preparat un capvespre a les ruïnes d'Empúries amb un maridatge inclòs (entrades exhaurides) o bé un recorregut al Mas Llunes de Garriguella per les vinyes ecològiques on es coneixerà com s'ha recuperat l'entorn amb un esmorzar previ i un tast de vins posterior.