L'empresa de Serinyà Satruck es queda amb la carrossera Noge

La nova propietària només garanteix el manteniment de 22 llocs de treball d'una plantilla de més de 90

L'empresa Satruck de Serinyà es quedarà amb la carrossera Noge d'Arbúcies. Aquesta ha estat la decisió del jutge, que havia de triar entre aquesta oferta -avalada pels administradors concursals- i la que defensava el comitè d'empresa, la del Grup Benseny, amb seu a Montmeló. Noge va anunciar al gener que tancava i deixava més de 90 treballadors al carrer.

Ara, amb la compra per part de Satruck, la nova propietària garanteix el manteniment de 22 llocs de treball, ampliables a 34. El president del comitè de Noge, Jordi Calí, ha assegurat que estan decebuts perquè, segons afirma, darrera de Sartruck hi ha els mateixos propietaris de Noge que ara podran recuperar l'empresa neta de deute.

El comitè d'empresa de Noge ha conegut aquest dimecres la decisió del jutge sobre el futur de la planta. Dues empreses s'havien postulat per comprar la carrossera, que va anunciar que tancava al gener deixant més de 90 persones al carrer. Des de llavors, el comitè d'empresa havia iniciat contactes amb el Grup Benseny que va presentar una oferta per adquirir Noge. Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Jordi Calí, aquesta empresa -amb seu a Montmeló- es comprometia a mantenir contractades 75 persones i invertir en els propers anys fins a 3,5 MEUR per modernitzar la planta i impulsar les exportacions.

Per a Calí, és una "vergonya" que el jutge s'hagi decantat per l'altra oferta, la que presentaven els administradors concursals de Noge, perquè és menys avantatjosa per als treballadors. Sartruck es compromet a mantenir contractades només 22 de les 93 persones de la plantilla de Noge i, com a molt, podria ampliar-ho a 34.

A més, Calí assegura que tenen sospites que darrera de Sartruck hi ha els mateixos propietaris de Noge, que ara podran retornar a la fàbrica havent eixugat el deute. "Segons tenim coneixement, Sartruck només té vuit treballadors i, per tant, no té capacitat per fer-se càrrec d'una empresa com Noge", ha manifestat. L'empresa Sartruck està especialitzada en la fabricació de cotxes blindats, camionetes i vehicles especials.

"Estem indignats perquè havíem presentat informes al jutge i a la Generalitat que demostraven que Sartruck era una tapadora per permetre als propietaris fer net de deure i tornar a fer-se càrrec de l'empresa", ha manifestat el president del comitè, que també creu que l'empresa de Serinyà no té estructura per complir el pla de viabilitat i el pla industrial que ha presentat.