Denunciats 838 camioners per circular per l'N-II

Es compleix un mes de la prohibició

Els Mossos d'Esquadra han denunciat 838 camioners des del 19 d'abril al 19 de maig per circular per l'N-II quan ho tenien prohibit. D'aquestes denúncies, el Servei Català del Trànsit ja n'ha tramitat 341. La sanció per als conductors que se salten la prohibició és de 500 euros. De les dades facilitades pel SCT, destaca que dels 838 conductors denunciats, un total de 530 (63%) són estrangers.

Durant el primer mes de les restriccions de trànsit -que prohibeixen circular a camions de quatre o més eixos per l'N-II al seu pas per comarques gironines-, els Mossos d'Esquadra han controlat 2.092 vehicles a peu de carretera. Actualment, els controls encara es mantenen a les entrades nord i sud de Bàscara i també hi ha cotxes de policia no logotipats que controlen tot el recorregut per detectar conductors infractors. Els camioners que paren a posar benzina, dinar a algun establiments o a fer càrrega o descàrrega de mercaderies poden circular per l'N-II sempre que facin el mínim trajecte imprescindible abans de tornar a agafar l'autopista.

Nou accidents, cap amb camions implicats

En relació a la sinistralitat, aquest primer mes d'aplicació de la prohibició s'han registrat, en el tram afectat de l'N-II, nou accidents amb dos ferits greus i deu lleus. Segons informa el Servei Català del Trànsit, en aquests sinistres no s'hi han vist implicats vehicles pesants.