A presó l'amo d'un bar de la Jonquera que emprava el local com a punt de venda de droga

Un operatiu ha permès desmantellar-lo i intervenir cocaïna, haixix i heroïna

El jutjat de guàrdia de Figueres ha enviat a presó l'amo d'un bar de la Jonquera (Alt Empordà) que havia convertit el local, situat al carrer Major, en un punt de venda de droga. La policia feia dies que li seguia la pista i ara fa una setmana es va fer un operatiu conjunt al bar, on van participar-hi efectius de tres cossos diferents: Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Policia Local.

Durant l'entrada i registre, on també van participar-hi gossos de la unitat canina especialitzats a localitzar estupefaents, els agents van trobar 25 embolcalls de cocaïna dins la jaqueta del detingut, que té 46 anys i ja acumula antecedents. A més, en una motxilla també van trobar-hi més dosis de cocaïna, heroïna i haixix.

El punt de venda de drogues a petita escala estava situat en un bar del carrer Major de la Jonquera. Des d'allà, el seu propietari, un home que té 46 anys, es dedicava a traficar amb estupefaents. La policia va començar a seguir-li la pista, en una investigació conjunta on van prendre-hi part els mossos de Figueres i la Jonquera, efectius de la Policia Nacional i els agents de la Policia Local de la Jonquera.

Dijous de la setmana passada, efectius dels tres cossos van dur a terme una entrada i escorcoll al bar, on també van participar-hi gossos de la unitat canina dels Mossos a Girona. De fet, van ser ells els qui van detectar els 25 embolcalls de cocaïna que el sospitós portava dins la jaqueta. La droga tenia un pes de 28,96 grams.

Durant la detenció, al propietari també se li van intervenir 601 euros en bitllets fraccionats -possiblement, procedents de la venda de la droga- i sis telèfons mòbils. A més, dins un motxilla que l'home tenia al bar, s'hi van trobar 34,19 grams més de cocaïna, 730 d'haixix i 49,75 d'heroïna.

El detingut, que té antecedents, va passar el divendres 7 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Se l'acusa d'un delicte contra la salut pública. Des d'aquí, va ingressar a la presó.