Celrà i Territori desencallen el carril bici amb Girona amb un cost de 2,6 MEUR

El consistori assumirà mig milió i la resta anirà a càrrec del Govern

L'Ajuntament de Celrà (Gironès) i el Departament de Territori han signat un conveni per a la construcció del carril bici que connectarà amb Girona, amb un cost de 2,6 milions d'euros. Així ho ha anunciat l'ajuntament a través d'un comunicat aquest dimecres.

Es tracta de més del doble que havia de costar inicialment el projecte (previst el 2019) sobretot a causa de l'encariment dels preus dels materials de construcció. Malgrat tot, l'Ajuntament de Celrà manté la seva aportació de 500.000 euros en la construcció i els 2,1 restants els posarà el Departament de Territori. El plenari de Celrà d'aquest dimarts va aprovar el conveni per unanimitat i ara ja es podrà tirar endavant la contractació del projecte.

El carril bici que connecta Celrà amb Girona es va aprovar el 2019 però es va haver de replantejar el 2020 a causa del temporal Glòria. A partir d'aquí, la pandèmia va impactar en la contractació d'obra pública i va suposar un nou endarreriment. Posteriorment, van veure que calia que Adif reparés un mur pel qual ha de passar part del recorregut. Fins que l'empresa ferroviària no ha arreglat aquest talús, no s'ha pogut recuperar el projecte. Això ha fet que el cost de l'obra hagi passat dels 1,2 milions previstos el 2019 als 2,6 que costarà a l'actualitat.

Per l'alcalde de Celrà, David Planas, aquesta infraestructura suposa un benefici pels habitants de Girona i Celrà, ja que podran moure's amb bicicleta entre els dos municipis, però també suposa un projecte estratègic pels pobles del Baix Empordà.