El Girona FC viatja a Vila-real somniant en Primera

Es consolidarà a la zona d'ascens directe si guanya

La desfeta inesperada de la setmana passada a Montilivi contra el Xerez pot quedar oblidada del tot aquest vespre. L’oportunitat que té el Girona és tan complicada com atractiva. Visita l’equip que té, segurament, els millors jugadors de la categoria. Però les estrelles i els diners no sempre ho són tot i el Vila-real ho sap molt bé. Els groguets són els que van per darrere (-2 punts), els que necessiten guanyar sí o sí… I els que juguen a casa. Encara que el Girona també estarà molt ben acompanyat: més de 1.800 gironins, encabuts en 27 autocars i en diversos cotxes particulars, viatjaran al País Valencià per fer costat a l’equip en el repte de mantenir la segona posició.

De jugadors visitants, n’hi haurà 23 al Madrigal -cinc es quedaran a la graderia-. Ja sigui per guanyar temps o per fer ballar el cap al rival, Rubi ha decidit convocar tots els efectius que tenia més o menys disponibles. Alguns, com Marcos Tébar i David Garcia, ja estan recuperats de les seves respectives lesions, i d’altres, com Migue o Jandro, gairebé. El mitja punta asturià podria reaparèixer després d’un mes fora dels terrenys de joc. Seria la millor notícia per a l’entrenador, que, en atac, també es planteja utilitzar Gerard Bordas. L’extrem manresà juga al Girona cedit pel Vila-real des de l’hivern i per poder disputar aquest partit el club gironí hauria d’abonar la quantitat estipulada en la famosa clàusula de la por que consta en el contracte -no n’ha transcendit la xifra exacta, però sí que és alta-.

El Vila-real també mobilitza l’afició

“És el moment d’estar més units que mai”. És el missatge que el president del Vila-real, Fernando Roig, ha enviat a l’afició. Conscient de la importància del partit contra el Girona, el Vila-real ha venut entrades a 3 euros per omplir el Madrigal. “Els que anem al camp ho hem de fer amb l’ànim d’animar i de no defallir davant la primera adversitat que hi pugui haver”, insistia Roig, que, al mateix temps, recordava que el seu equip depèn de si mateix per acabar la lliga segon. Per això, els enfrontaments directes són determinants i el d’avui és una nova final.

La fitxa tècnica

Vila-real: Juan Carlos; Gaspar, Musacchio, Mellberg, Joan Oriol; Bruno, Canteros, Aquino, Cani; Gerard Moreno i Perbet.
Girona FC: Dani Mallo; Jose, Chus Herrero, Richy, David Garcia; Tébar, Luso, Juanlu Hens, Jofre Mateu; Felipe Sanchón i Acuña.
Àrbitre: Prieto Iglesias (comitè navarrès).
Horari: a les 20.00 hores (Esport 3).
Estadi: El Madrigal.