Vilablareix renovarà els vehicles municipals per d'altres elèctrics i posarà punts de càrrega

Han rebut uns 200.000 euros de fons Next Generation

Vilablareix (Gironès) renovarà la flota de vehicles municipals substituint-los per vehicles elèctrics i també s’instal·laran punts de recàrrega elèctrica per a aquests vehicles. El fons Next Generation ha atorgat 194.504,76 euros per a aquesta acció.

Concretament, les actuacions consistiran en la renovació de 3 vehicles de la flota del servei públic mitjançant l’adquisició de tres vehicles elèctrics i tres punts de recàrrega per donar subministrament als vehicles que s’adquiriran. També inclou la implantació d’una ruta escolar mitjançant l’adquisició d’un vehicle bici-bus elèctric.

“L’adquisició del bici-bus, forma part d’un projecte global pensat fa més de 3 anys dins del pla de mobilitat i que té com a finalitat la conscienciació de l’ús de bicicleta en la mobilitat interurbana i en especial per l’accés a l’escola” explica el regidor d’urbanisme i mobilitat, Pau Rovira.

Amb aquestes actuacions es reduirà el consum d’energia final anual de 12.741 kWh a 4.590 kWh. “Aquestes són actuacions preferents per a l’equip de govern que fa una gran aposta per les energies renovables i la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera, destinant gran part de les inversions en mesures de protecció mediamentals” assegura Rovira.