El Pirineu gironí rondarà el 80% d'ocupació per Setmana Santa tot i la poca neu a les estacions d'esquí

Alguns hotels de costa i cases rurals de l'interior s'acostaran al ple absolut entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua

La poca neu de les últimes setmanes a les estacions d'esquí del Pirineu no impedirà que aquesta Setmana Santa les zones de muntanya assoleixin una ocupació de fins al 90%, segons els càlculs del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Coincidint amb el final de temporada, la Cerdanya i el Ripollès esperen una ocupació una mica menor, del 80% a partir del Divendres Sant, d'acord amb les previsions de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona. Pel que fa la costa, el sector turístic també es mostra optimista i des de la Costa Brava fins la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, s'espera que l'ocupació oscil·li entre el 80% i el 90%. D'altra banda, el turisme rural fregarà el ple absolut a les comarques centrals.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida espera una ocupació turística del 90% a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran durant la Setmana Santa. Majoritàriament es focalitzarà a la zona del Pirineu de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua on es preveu que es puguin combinar les activitats relacionades amb els esports d'aventura, però també rematar la temporada d'esquí a les estacions que encara estan obertes malgrat les elevades temperatures dels darrers dies i les poques precipitacions. Són Baqueira Beret, Boí Taüll, i Port Ainé que compten amb gruixos de neu de qualitat dura primavera. Espot Esquí ha intentat arribar a la Setmana Santa però finalment, la calor i la falta de neu n'ha anticipat el tancament divendres.

Malgrat tot, les previsions meteorològiques apunten a la possibilitat que diumenge caiguin algunes nevades a partir de la cota situada entre els 1.000 i 1.200 metres i que podrien permetre acumular alguns centímetres de neu nova.

L'oferta d'allotjament per aquests dies serà d'unes 77.000 places, distribuïdes entre les 55.000 unitats de turisme reglat entre hotels, càmpings, cases rurals, albergs i refugis, a les quals s'han de sumar altres 22.000 places d'apartaments. També per aquestes dates es preveu que la major part de les segones residències de la demarcació, però principalment les del Pirineu, tinguin també un nivell d'ocupació alt, la qual cosa influirà igualment en el consum, en l'increment de la despesa a les zones turístiques i en la contractació de serveis de turisme actiu, esquí i activitats diverses al conjunt del territori.

Turistes catalans i estrangers a Girona

A la demarcació de Girona, el sector turístic preveu una bona Setmana Santa amb ocupacions que es mouen entre el 85% i el 90% els dies festius i el 60% i 65% la resta de setmana. Les zones litorals del Baix Empordà i la Selva és on es concentraran més visitants en els hotels (que fregaran el 95% d’ocupació els festius), així com també la Garrotxa i la Selva interior.

Per contra, en la zona de muntanya, hi haurà entre un 40% i un 45% d’ocupació entre setmana i un 80% entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua. Al Pirineu gironí, l'estació de Vallter ja ha tancat el domini esquiable per la manca de neu però obrirà les instal·lacions per a ús turístic.

L’estada mitjana dels visitants serà d’entre dos i tres dies i majoritàriament hi haurà turistes catalans, de mitjana edat i públic familiar.

El sector turístic gironí també posa de manifest el bon comportament del visitant estranger al llarg del mes d’abril. De fet, pràcticament la meitat dels visitants en càmpings i apartaments turístics de la demarcació seran de fora. Pels empresaris, aquestes bones xifres suposen la recuperació del turista sènior que ja hi havia abans de la pandèmia. Es tracta d’un mercat que aprofita la temporada baixa per venir a passar entre una setmana i deu dies i que, segons el sector, ajuda a tenir activitat més enllà “dels dos bons caps de setmana” que representa la Setmana Santa.