La Ciutadella de Roses (Alt Empordà) ha estat escenari avui de la presentació oficial la 16ena edició del festival Sons del Món que es desenvoluparà dins aquest recinte del 21 de juliol al 7 d'agost amb una clara aposta pel talent nacional i internacional, alhora que repeteix la formula del Village que va estrenar l'any passat.
Amb tot, l'artista Vicco, que ha popularitzat el tema "Nochentera" després del seu pas pel Benidorm Fest, donarà el tret de sortida la nit del 21 de juliol en la que serà la seva primera participació a la trobada musical de la Costa Brava.
L'endemà es dona pas a la primera actuació internacional amb The Jacksons (coneguts anteriorment com The Jackson 5 amb Michael Jackson d'integrant), que ompliran de ritmes R&R la Ciutadella amb els seus clàssics.
La resta del cartell el conformaran Raphael, Antonio Orozco, Zaz, Sopa de Cabra, Guitarricadelafuente, Ara Malikian, Stay Homas i Julieta. Les entrades ja es troben a la venda al web del festival.
Amb tot, les dates del 4 i 6 d'agost es troben lliures a dia d'avui i podria ser que s'anunciessin nous artistes els propers dies.
Festival consolidat
El director del festival, Xavi Pascual, ha destacat el "potencial" de Roses a l'hora d'acollir el Sons del Món, un festival que havia estat "molt nòmada" però que "aquí s'ha pogut consolidar". En aquest sentit també ha volgut destacar la posada en valor d'espais patrimonials, un dels objectius del certamen que a la Ciutadella ha pogut assolir aquest objectiu amb un aforament inicial de 200 persones i que a dia d'avui presenta 2.000 places assegudes i 4.500 dempeus.
Pascual ha recordat com l'any passat 26.000 persones van passar pel Sons del Món, però no només als concerts, sinó que es tractava "d'un públic que va visitar el municipi i gastar en les botigues i restaurants", explicant que "seria bo" fer un estudi d'impacte econòmic.
Un festival cultural
El director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calatayud, ha destacat que Sons del Món no és "un festival més", ja que és un certamen "diferencial" per la tasca que fa en la divulgació del patrimoni històric i cultural de la fortalesa de la Ciutadella.
"Triar l'espai és també escollir la manera de ser del festival" ha dit Calatayud que ha assegurat que aquesta trobada anual planteja una realitat amb una mirada educativa, tan per la posada en valor de la Ciutadella com per facilitar l'entrada al públic al Village.
Una "bona foto"
L'alcalde de Roses, Joan Plana, ha destacat que la d'avui és una "bona foto per a començar", fent referència a la implicació del sector privat, l'Ajuntament, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya en el festival, "una suma d'esforços que que són la recepta imprescindible por a poder desenvolupar aquesta activitat cultural".
Plana també ha destacat que Sons del Món ja és "exclusivament rossinc", després que en els seus inicis alternés els concerts amb altres municipis de l'Alt Empordà per, finalment, quedar-se a Roses.
Pel que fa a la petició de Pascual de fer un estudi d'impacte econòmic el batlle ha explicat que a dia d'avui ja se'n fan perquè miraran de "segmentar-los" més per conèixer aquestes dades. Al seu torn, el director del festival ha desvetllat que si el consistori volgués tenir la visibilitat que el festival li ofereix en els mitjans li caldria fer una inversió d'1,2 milions d'euros (MEUR).
Village a sis euros
Sons del Món repeteix la fòrmula del Village que va iniciar l'any passat, donant la possibilitat d'accedir-hi a un preu de sis euros (gratuït pels menors de 12 anys) que poden relaxar-se dins l'entorn de la Ciutadella amb actuacions en directe d'artistes locals i que també s'hi podran passejar els assistents als concerts mitjançant la seva entrada, abans o després de l'actuació de la nit.