ERC exigeix a l'Estat la cessió de les casernes militars del carrer Emili Grahit a Girona

Els republicans proposen ubicar-hi el nou CAP de Montilivi o bé una escola bressol

El senador d'Esquerra Republicana, Jordi Martí Deulofeu, ha exigit al Govern Espanyol la cessió a l’Ajuntament de Girona de les antigues casernes militars del carrer Emili Grahit a Girona amb una pregunta a la sessió de control de la cambra alta.

La pregunta es fa després de diverses negatives per part de l’executiu per a cedir aquest espai per a ús públic. “La transformació de la Girona del futur està directament relacionada amb el creixement a gran velocitat de la ciutat i la necessitat de nous equipaments per millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”, ha dit Martí Deulofeu.

L'Eixample és el barri gironí amb més població i densitat de la ciutat. Es tracta d'una zona molt urbanitzada, amb una alta necessitat d'equipaments i enormes dificultats per trobar espais on situar-los. Per exemple, el senador republicà ha assenyalat la saturació que pateix el CAP Montilivi després que el barri de l’Eixample perdés el seu centre sanitari l'any 2003. Per donar solucions a aquestes problemàtiques, Deulofeu ha explicat la proposta del seu partit: "la construcció del nou cap de l'Eixample o bé la construcció d'una nova escola bressol pública".

El republicà ha insistit en la voluntat del seu partit de "ser útils a la ciutadania" i ha demanat expressament a la titular de Defensa que “escolti a la ciutadania de Girona” i que estudiï aquestes propostes "aprofitant la finestra d'oportunitat que ens brinda que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 ja contemplen una partida per a l'estudi del projecte de construcció del nou CAP de l'Eixample".

En aquest sentit, el senador gironí ha indicat que "és estratègicament imprescindible recuperar i aprofitar espais per destinar-los a equipaments i dotar-los d’usos públics en benefici de la ciutat”. Això és especialment així en espais que es troben en desús, “com és el cas de l’edifici de l’antic Govern Militar i la Delegació de Defensa”, ha clos Martí Deulofeu.

Per la seva banda, la ministra de Defensa ha desestimat la cessió de l’espai, a no ser que s'ofereixi una alternativa per reubicar els serveis que actualment el ministeri presta en aquest edifici.

Des de Girona, el vicealcalde de la ciutat i candidat d’Esquerra a l’alcaldia a les properes municipals del mes de maig, Quim Ayats, destaca que “Girona és una ciutat que creix i és necessari disposar de nous equipaments per a la ciutadania, i cal tornar a insistir en la importància que l’antic edifici del govern militar se cedeixi a l’Ajuntament, per a plantejar-hi nous usos en benefici de la ciutat”. Així mateix, ha remarcat que  "treballem per aconseguir millores per Girona".