Junts porta al Congrés la llei que dificulta la venda de pisos davant el mar a Platja d'Aro

Molts propietaris no poden vendre els habitatges per aquesta regulació de l'època franquista

La diputada de Junts al Congrés, Mariona Illamola, ha registrat una pregunta on demana a l’Estat “quan complirà amb la disposició addicional setena "Exclusió de determinats nuclis de població del domini públic marítim-terrestre (de la Llei 2/2013, de protecció i ús sostenible del litoral), on es determina el procediment d’identificació dels interessats a favor dels quals es pugui efectuar la transmissió i negoci jurídic”.

Aquest és un tema que afecta milers de titulars de finques, entre d’altres municipis també a Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà), que pateixen una situació d’inseguretat jurídica per no haver-se adoptat l’ordre conjunta a la que fa referència la citada disposició. Una demora de gairebé deu anys que, tal i com explica la diputada “ha comportat que hagin quedat en els llimbs milers de propietaris afectats per aquest límit” i agreujada pel fet que “diversos registradors de la propietat, amb el suport de la Direcció General dels Registres i Notariat, es neguen a registrar operacions sobre aquestes finques, afectant amb això la seguretat del tràfic jurídic en la seva transmissió”.

Illamola ha registrat aquesta pregunta parlamentària després d’haver-se reunit amb la candidata de Junts per Castell-Platja d’Aro i s’Agaró a les eleccions municipals, Imma Gelabert, que li ha exposat aquesta problemàtica “que genera malestar i preocupació” entre molts veïns i veïnes i titulars de finques del municipi.

“Cal resoldre un problema que arrosseguem des de fa deu anys, només cal aplicar la disposició que permet posar solució a la inseguretat d’aquests propietaris, que no poden fer cap operació amb la seva finca”. “Vetllarem per tal d’aconseguir-ho”, ha afegit l’alcaldable.