El Baix Empordà i Agbar renoven el fons de solidaritat per famílies en situació de vulnerabilitat

Des de l’any 2016, s’han destinat un total de 32.000 euros i s’han beneficiat 144 unitats

El Consell Comarcal del Baix Empordà i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. Els municipis adscrits al fons són els següents: Albons, Bellcaire d'Empordà, Calonge, Forallac, La Pera, Palau-Sator, Pals, Parlavà i Vall-llobrega.

Des de la creació d’aquest conveni l’any 2016, s’han destinat un total de 32.000 euros que han servit per pagar 445 rebuts de l’aigua de 144 famílies. L’import que es disposa aquest any 2023 és de 10.000 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones en situació de vulnerabilitat.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i el Consell Comarcal, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

La renovació del fons de solidaritat s’ha signat a la seu del Consell Comarcal. Per part del Consell, han assistit a la signatura el seu president, Joan Manel Loureiro Vall, la vicepresidenta i consellera comarcal de Serveis Socials, Sílvia Romero Quesada, i la directora de l’àrea bàsica de serveis socials, Montse Gudayol Portabella. i el cap del Departament de Serveis Socials Joan Busquets. Per part d’Agbar, han participat en l’acte de signatura el gerent territorial, Josep Descamps, la coordinadora de clients, Irene Berta, i el responsable de clients, Ramon Martínez.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha destacat: “amb aquest conveni ajudem a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat a pagar el rebut de l'aigua. Des del Consell Comarcal agraïm que el servei estigui implementat a la comarca, i remarquem que per a nosaltres és una gran satisfacció que empreses com Agbar estiguin sensibilitzades.”

El gerent territorial d’Agbar, Josep Descamps, ha subratllat el compromís social de la companyia: “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.

Agbar és una companyia compromesa amb les persones i el seu benestar. La seva missió és aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

El Consell Comarcal del Baix Empordà i Agbar continuen amb la seva aposta per impulsar l’Agenda 2030 i contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de jugar un paper essencial en l’acompliment no només de l’ODS 6 (garantir l’aigua i el sanejament) i l’ODS 17 (generar aliances per assolir objectius), sinó també de l’ODS 1 per posar fi a la pobresa.