La Diputació de Girona adjudica la direcció del FITAG a la productora Baowatt

El contracte té una durada de sis mesos per un import de 96.800 euros

La Diputació de Girona ha publicat aquest matí el decret en virtut del qual s’adjudica el contracte de servei per a la direcció del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) d’aquest 2023 a la productora Baowatt, de Quart (Gironès) per una durada de sis mesos amb un cost de 98.600 euros (IVA inclòs).

Aquesta adjudicació és fruit d’un procés de licitació pública que va començar el passat mes de gener i que ara arriba a la fase final. Baowatt, Produccions Oníriques, serà, per tant, l’encarregada de la direcció artística, la producció, i la dinamització del FITAG, que està previst que tingui lloc del 22 al 26 d’agost del 2023. 

Aquesta productora quartenca ha obtingut en el procés de licitació una qualificació molt positiva en els criteris valorats, entre els quals hi havia una descripció tècnica completa i molt detallada del projecte a desenvolupar.

A partir d’aquest moment, Baowatt començarà a treballar en els aspectes concrets que acabaran definint el festival d’aquest any, tot i que la línia definitòria seguirà sent la mateixa de sempre: organitzar un festival de teatre amateur per a tota la ciutadania, que obri les portes dels escenaris de Girona i de les comarques gironines al teatre de base.  

Amb el FITAG, la Diputació de Girona fa més de vint anys que pretén fomentar el teatre amateur, no professional, i crear sinergies entre els participants (tant nacionals com internacionals) i el públic assistent. Enguany, en què la història del festival comença una nova etapa que encetarà la productora Baowatt, la corporació manté el seu objectiu. 

En aquest sentit, el vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha explicat que «gràcies a la tasca, efectiva i compromesa, de l’equip humà que ha gestionat el festival al llarg d’aquests darrers anys, encapçalat per Martí Peraferrer, avui en dia les comarques gironines s’han convertit en un referent internacional del teatre de base». "L’objectiu és seguir el seu llegat —ha afirmat—, amb el convenciment que, amb l’experiència de la productora Baowatt, el FITAG seguirà recollint èxits".

Baowatt es defineix com una productora d’esdeveniments que dona valor afegit als projectes per tal de dotar-los d’una perspectiva del segle : aposta per propostes artístiques innovadores, en què tenen un pes especial els nous creadors, i posa l’èmfasi en la utilització de les noves tecnologies en totes les seves produccions. Està especialitzada en la gestió logística, i té un equip interdisciplinari, que engloba tots els àmbits de la gestió d’esdeveniments.