L'ExpoJove oferirà propostes d’estudis i formació i pretén arribar als 9.000 visitants

El saló tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de març al Palau de Fires de Girona

L’ExpoJove, el saló de la formació i l’ocupació de les comarques gironines, celebrarà la seva dissetena edició els dies 29, 30 i 31 de març al Palau de Fires. Els organitzadors pretenen arribar a les xifres d’assistència de l’any passat, amb més de 9.000 persones.

La majoria dels visitants seran estudiants procedents de 90 centres que rebran propostes d’estudis i formació per a l’etapa posterior a l’ensenyament obligatori. L’esdeveniment comptarà amb 88 expositors, organitzarà més d’un centenar de xerrades i tallers (aproximadament 45 al dia) i la seva entrada serà lliure.

Els dos primers dies, estarà obert de 9 del matí a 2 del migdia, i de 4 a 2/4 de 7 de la tarda. El 31 de març, l’activitat durarà de 9 a 14 hores. El principal públic són els estudiants, però també s’enfoca a famílies, professorat i tutors.

ExpoJove està organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu primordial és donar suport als joves, pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors i aquelles persones en situació d’atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis.

Sota el lema ‘Dissenya el teu futur’, el saló oferirà als seus visitants les propostes d’estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes amb la voluntat de confirmar-se com un punt de referència per a la formació que va més enllà dels 16 anys. A part dels estudis universitaris i de nivell superior, també posa al damunt de la taula cursos d’idiomes i assessorament per als joves, entre d’altres opcions.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que l’ExpoJove “és un saló que pretén ajudar i orientar els estudiants a dissenyar la seva carrera professional, explicant tot el ventall de possibilitats que existeixen. Està enfocat sobretot als nois i noies que cursen quart d’ESO, a qui se’ls presenta la seva primera gran decisió perquè han de triar si més endavant cursaran Cicles Formatius o faran el Batxillerat. Se’ls parla dels possibles itineraris, de tota l’oferta formativa existent i es completa amb d’altres serveis com ara cursos d’idiomes, residències universitàries...”

El saló s’estructurarà en diferents espais. S’exposaran les possibilitats formatives a la zona de ‘Formació’, mentre que ‘Orientació laboral’i ‘+Recursos’ s’enfocarà més en l’apartat ocupacional. De dimecres a divendres i en diferents sales habilitades es duran a terme unes 45 xerrades i tallers al dia sobre formació, ocupació o recursos.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya oferirà una mostra dinamitzada dels ensenyaments professionals de Grau Mitjà i Grau Superior que es realitzen actualment a les comarques gironines. Estudis, per exemple, d’agrària, arts gràfiques, comerç i màrqueting, fusta i moble, tèxtil, confecció i pell, arts plàstiques i disseny, hoteleria, electricitat i electrònica.

Per aquesta dissetena edició s’ha renovat la seva pàgina web (expojove.firagirona.com), presentant una plataforma que, en català i castellà, ofereix als seus usuaris tota la informació possible sobre el saló. Amb una presentació senzilla, visual i intuïtiva, presenta els 88 expositors ordenats alfabèticament, ofereix el llistat d’activitats i tallers diaris, es recorden edicions anteriors, es mostra un catàleg de serveis i facilita la consulta de notícies relacionades amb l’ExpoJove d’anys anteriors.