La comissaria de Santa Coloma de Farners sumarà vuit nous agents dels Mossos

L’alcalde de Riells demana una comissaria de proximitat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dimecres a la tarda l’Ajuntament de Riells i Viabrea i s’ha reunit amb l’alcalde per anunciar un reforç policial de vuit nous agents a la comissaria dels Mossos a Santa Coloma de Farners. Amb aquest anunci el conseller vol fer efectiu el compromís que va agafar amb l’alcalde de Riells per reforçar la presència policial a la zona.

El motiu és que el municipi i altres pobles de la rodalia es veuen superats per les ocupacions il·legals que hi ha i que generen problemes de convivència. L’alcalde del municipi, Josep Maria Bagot, ha recordat que "cal diferenciar entre dos tipus d’ocupacions", aquelles de persones que entren un habitatge per necessitat i les que ho fan per cometre-hi activitats delictives. Bagot ha demanat "incidir" en aquest segon tipus i per això agraeix el reforç policial.

Elena ha insistit que els agents s’han incorporat els nous agents aquest mateix mes de març que provenen de la última promoció que s’ha fet de mossos. "Són persones joves que reforçaran la comissaria de l’ABP de la Selva Interior", ha remarcat el conseller. Amb aquest increment de l’11,7% dels efectius en aquesta comissaria, Elena ha recordat que ja s’havien incorporat sis agents per resoldre el conflicte que hi havia a la zona.

Malgrat tot, el titular d’Interior ha recordat que Riells de Viabrea és "un poble segur" ja que es troba "molt per sota" de la mitjana de delictes de Catalunya. De fet, en tot el 2022 es van cometre 42 fets delictius per cada 1.000 habitants en aquest municipi, quan la mitjana catalana és d’uns 75. "Això no vol dir que no ens hi haguem de dedicar, sinó que cal seguir en aquesta direcció", ha remarcat Elena.

Més patrullatge

Amb el nou reforç es preveu incrementar el patrullat te i la proximitat del cos en el territori. En paral·lel, l’alcalde de Riells i Viabrea ha agraït l’increment en la dotació de l’ABP dels Mossos d’Esquadra, un fet que ajudarà al nou cos de la Policia Local que està formant el municipi.

Fins ara, a Riells hi havia vigilants municipals però ha decidit substituir aquesta figura per un cos de policia local. "Actualment tenim dos agents a l’acadèmia", ha detallat Josep Maria Bagot.

Per altra banda, el batlle de Riells també ha aprofitat la visita del conseller d’Interior per demanar una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a la zona. "No ens cansem de demanar i ara volem una comissaria de proximitat", ha reblant Bagot.