ERC del Baix Empordà organitza una trobada de candidates per les eleccions municipals

S'hi han aplegat una seixantena de dones implicades en la política municipal

Esquerra Republicana del Baix Empordà ha celebrat aquest dissabte a Santa Cristina d’Aro una trobada feminista amb l’objectiu de reivindicar el paper de la dona en la política municipal. L’acte, iniciat per la secretària de Feminismes i Igualtat del Baix Empordà, Joaqui Beleña, ha comptat amb la presència de la secretària general de la Federació Regional d'ERC a Girona i delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; la secretària de Política Municipal de la Federació Regional d'ERC a Girona, Maria Puig; i la diputada al Congrés dels Diputats, Montse Bassa.

Durant la trobada, que ha aplegat prop d’una seixantena de dones implicades en la política municipal, s’ha fet especial èmfasi en el repte dels municipis del Baix Empordà de treballar per unes polítiques amb mirada feminista i del fet que la comarca és una de les de la demarcació de Girona amb un major percentatge de candidates per les eleccions municipals.

Per ara, dels caps de llista per les eleccions municipals confirmats al Baix Empordà, el 43% són dones. En aquest sentit, la secretària de Política Municipal de la Federació Regional, Maria Puig, ha afirmat que “aquest és un símptoma clar de bona salut a la comarca, però en especial, d’Esquerra Republicana al Baix Empordà”. “Podem dir que al Baix Empordà hi ha sororitat i és a través d’aquesta i del compromís d’Esquerra Republicana amb la transformació feminista que estan aflorant lideratges femenins tant potents arreu”, ha afegit.

Per la seva banda, la secretària general de la Federació Regional i delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha posat especial èmfasi en la importància de la transformació feminista en la política municipal: “És important aplicar en política la perspectiva feminista perquè ens fa més lliures a tots i totes. Aquesta transformació significa més llibertats i més drets i, a la vegada, enderrocar molts estereotips. S’ha de seguir canviant la manera de fer política perquès les persones estiguin al centre”.

La diputada al Congrés, Montse Bassa, ha afegit que “no volem municipis amb violència masclista ni amb un llenguatge masclista. La lluita d’Esquerra Republicana és ser fortes i tirar endavant per continuar amb la transformació feminista. Necessitem aquesta mirada feminista per canviar el model patriarcal”.

En acabar, Bassa ha donat pas a l’alcaldessa i candidata a les eleccions municipals del municipi amfitrió, Lourdes Fuentes, que ha afirmat que “em sento orgullosa de formar part d’aquest grup, amb totes les dones que hem decidit presentar-nos com a caps de llista per treballar pel nostre municipi. Seguim l’exemple de moltes dones pioneres que van obrir el camí perquè nosaltres puguem tenir la llibertat de decidir”.

L’acte també ha comptat amb la presència d’altres candidates de la comarca com de Calonge i Sant Antoni, Carme Viñas; de Castell-Platja d’Aro, Montse Rovira; de Palafrugell, Mònica Alcalà; de Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero; de Forallac, Agnès Gasull; d’Ullà, Dolors Subirana; de Regencós, Pilar Pagès o de Vall-llobrega, Margarita Garcia.