Presó per l'acusat d'abusar d'una menor amb discapacitat al parc aquàtic de Lloret de Mar

El processat, que no té antecedents, no entrarà entre reixes

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un acusat d'abusar sexualment d'una noia de 16 anys amb una discapacitat del 33% en un parc aquàtic de Lloret de Mar (Selva).

El processat ha reconegut que la tarda del 24 de juliol del 2019 va coincidir amb la víctima a la zona de jacuzzi d'una de les piscines, la va fer asseure a la falda i li va fer tocaments als genitals. Després, la va intentar violar però la menor va poder fugir i demanar ajuda.

Fiscal i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena inicial, que era de 5 anys, apreciant-li atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany, perquè ha consignat 1.000 euros d'indemnització. El processat, que no té antecedents, no haurà d'entrar a presó.

A la sala de vistes de la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha reconegut els fets i ha acceptat la condemna. El processat ha admès que cap a les cinc de la tarda es va trobar la víctima, amb qui no consta que tingués cap relació prèvia, al jacuzzi d'una de les piscines del parc aquàtic.

L'home li va dir que s'apropés i, un cop la va tenir al costat, "la va asseure damunt les seves cames i, amb ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics i sense el seu consentiment, li va fer tocaments per sobre del banyador a la zona dels genitals". Segons recollia l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit, a l'hora de perpetrar l'atac, havia "apreciat" que la menor tenia una discapacitat.

Després de fer-li els tocaments, li va apartar el banyador i la va intentar penetrar. En aquest moment, la noia va poder demanar ajuda a un amic que la va socórrer i se la va endur de la zona.

Pacte entre fiscalia i defensa

Per aquest fets, la fiscalia sol·licitava 5 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració en grau de temptativa amb l'agreujant de cometre'l contra una víctima vulnerable.

Com que ha reconegut els fets i ha consignat 1.000 dels 3.000 euros d'indemnització en concepte de responsabilitat civil, la fiscalia i la defensa han tancat un acord que ha suposat una condemna menor a la que s'enfrontava. Li han apreciat atenuants de reparació del dany i de dilacions indegudes, pel temps que el cas ha trigat en arribar a judici.

El tribunal l'ha condemnat de viva veu i li ha imposat una pena de 2 anys de presó i 5 anys de llibertat vigilada. L'acusat no entrarà a presó. La sala ha acordat suspendre l'execució de la pena perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals amb dues condicions: que no torni a delinquir en un termini de 5 anys i que aboni els 2.000 euros d'indemnització que falten, amb pagaments fraccionats.

L'Audiència li ha aplicat el Codi Penal de la data dels abusos, previ a l'entrada en vigor de la llei del 'només sí és sí'. Com a conseqüència de l'abús, la víctima no va patir lesions físiques però tenia malestar psicològic i simptomatologia posttraumàtica compatible amb els fets. Fiscalia i defensa han renunciat a recórrer la sentència i el tribunal l'ha declarat ferma.