La Unitat de Neonatologia de l’Hospital Trueta estrena decoració

L'objectiu és crear un entorn més amable i acollidor

L’Hospital Josep Trueta de Girona fa un pas més en la humanització dels seus espais. Ara és el torn de la Unitat de Neonatologia del centre gironí, que estrena nova decoració gràcies a la col·laboració de la Fundació El Somni dels Nens i Chispum Studio.

Amb l’objectiu de crear un entorn més amable i acollidor per a les famílies que hi tenen un nadó ingressat i també per als professionals que hi treballen, l’espai evoca el fons marí i les diferents famílies d’animals que hi cohabiten com a símbol de la diversitat i la importància de tots i cadascun dels seus membres.

Per això, les il·lustracions mostren animals petits i grans, més forts i més febles, espècies diverses que conviuen i s’ajuden les unes a les altres perquè juntes són més fortes i poden superar les dificultats que sorgeixin.

El moviment d’humanització de l’entorn neonatal hospitalari té com a objectiu disminuir el nivell d’estrès de les famílies amb nadons ingressats, mitjançant la creació d’un ambient terapèutic adequat.

El seu impacte en l’estat d’ànim, tant de les famílies com dels professionals que les atenen, ha estat comprovat per diferents estudis internacionals. Sota aquesta premissa, l’Hospital Trueta, amb el suport d’entitats com la Fundació El Somni dels Nens, treballa per millorar els seus espais per tal de fer-los més acollidors, amables i confortables.