Vilablareix optarà a prop d'1 MEUR per a la construcció de 28 habitatges de lloguer social

L'edifici estarà situat al carrer Francesc Macià

L’Ajuntament de Vilablareix (Gironès) ha passat la primera fase de la selecció de la convocatòria de subvencions amb el fons europeus Next Generation per a la construcció d’habitatges de lloguer social. Aquesta convocatòria de subvencions forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

El projecte presentat és el d’un edifici on es construiran 28 habitatges de protecció oficial destinats al lloguer i està situat al carrer Francesc Macià. L’import de la subvenció sol·licitada és de 945.000 euros, i es resoldrà properament en la selecció de la segona fase de la convocatòria.

“La pandèmia ens ha fet endarrerir els diferents projectes d’habitatges de protecció oficial que estem treballant i vam creure que aquesta convocatòria de fons Next Generation era una bona oportunitat per a tirar endavant els de lloguer, hem de tenir present que els farem segur i que el termini d’execució és finals del 2026” assegura l’alcaldessa, Maite Tixis

La regidora de joventut, Judit Auguet, afegeix: “aquesta és una més de les diferents actuacions que tenim previstes per dur a terme aquest any en habitatges de protecció oficial. Vam obrir el registre de sol·licitants i volem donar sortida a tots i totes els qui s’hi ha inscrit. Per a fer-ho ja hem comprat 5 pisos dels que va construir directament l’Ajuntament que properament oferirem a la venda i també estem treballant en la construcció de 54 habitatges nous per a vendre”