21 persones en situació de vulnerabilitat inicien un contracte de feina a l’Ajuntament de Girona

Es tracta d’una mesura impulsada pel Servei Municipal d’Ocupació del consistori

Un total de 21 persones en situació de vulnerabilitat sociolaboral han iniciat un contracte de feina a l’Ajuntament de Girona a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) del consistori que, entre altres accions, impulsa mesures per promoure l’activitat laboral de col·lectius en situació o en risc d'exclusió social.

La contractació s’ha fet a través dels plans d’ocupació del Programa Treball i Formació i del Projecte Treball als Barris de l’SMO, subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Els contractes són de jornada completa per una durada d’entre 7 i 12 mesos i les tasques encomanades, relacionades amb sis sectors diferents, tenen totes un component d’interès social.

En concret, es tracta de feines en els àmbits següents: polítiques d’igualtat i de no discriminació, així com de cohesió i serveis socials; promoció econòmica; promoció d'esdeveniments en el marc de polítiques de desenvolupament sostenible; medi ambient, neteja, reparació i adequació de les Hortes de Santa Eugènia; jardineria, instal·lació, conservació i restauració de la flora i espais naturals també de les Hortes de Santa Eugènia, i atenció comunitària, promoció de la xarxa veïnal i associacionisme dels barris de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla i Sant Narcís.

De les 21 persones contractades, 8 es trobaven en situació d’atur i formen part del Programa Treball i Formació. Es tracta de quatre dones en situació de risc d’atur de llarga durada, dues persones pertanyents al col·lectiu trans i dues provinents d’Ucraïna.

Els 13 contractes de feina restants s’han gestionat a través del Projecte Treball als Barris i s’han dirigit a persones en situació d’atur residents als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla. D’aquesta manera es busca potenciar la generació d’activitat econòmica a la zona i contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones residents.

En aquest cas, s’ha donat prioritat als col·lectius recollits en el Pla de Desenvolupament de les Polítiques d’Ocupació, especialment a dones, majors de 52 anys, jovent, persones que tenen una primera experiència laboral regularitzada i aturats o aturades de llarga durada.

Cal tenir en compte que el 67% de les persones contractades són dones, davant d’un 33% d’homes, i que dues han aconseguit feina en àmbits i categories laborals habitualment ocupats per homes, com les brigades de jardineria i medi ambient.

“La lluita contra l'atur és una prioritat d'aquest govern. Per això treballem en moltes línies encaminades a trobar feina per una banda, i també a gestionar ofertes que donin sortida a col·lectius que tenen més dificultats per aconseguir un lloc de treball. El resultat és palpable: persones amb noms i cognoms com aquestes 21, que amb el suport de l'Ajuntament han aconseguit un pas endavant en la seva vida laboral, i de ben segur que també en l'àmbit personal. Tenim un Servei Municipal  d'Ocupació que és un referent, i accions com aquesta ho demostren”, ha destacat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.

Durant la vigència del contracte, els nous treballadors i treballadores municipals disposaran de suport tècnic per adaptar-se al lloc de treball i d’acompanyament per seguir buscant feina, a través de tutories individuals i grupals i, també, mitjançant la participació en accions per adquirir o millorar les competències de base o transversals (com ara, responsabilitat, comunicació i treball en equip).

D’aquesta manera, es compleix amb el repte marcat per l’Estratègia Catalana per a l'Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q) de fomentar la millora sociolaboral dels col·lectius més vulnerables, i es treballa d’acord amb els objectius de l’Estratègia Europa 2020 i de l’Agenda 2030.