Ecosol gestiona més de 500 tones de residus tèxtils durant el 2022 a Girona

L'empresa d'insersió laboral de Càritas ha instal·lat sensors volumètrics als 150 contenidors

L'empresa d'inserció laboral de Càritas Girona, Eocosol, ha gestionat durant el 2022 un total de 521 tones de residus tèxtils. A través del programa de col·laboració de l'entitat amb el grup Inditex, l'empresa s'ha pogut consolidar com a gestora de roba de segona mà. Fruit del suport rebut per part de la Convocatòria – Càritas Moda re, Ecosol ha ampliat la seva capacitat de recollida i gestió de residus tèxtils al llarg del darrer anys, durant el qual han adquirit deu contenidors nous que han permès arribar a la xifra de 150 arreu de la demarcació.

Davant l'augment de punts de recollida, han implantat sensors als contenidors amb l'objectiu de permetre una millor gestió i eficiència en la recollida de la roba i dels llibres que s'hi dipositen. Aquest nou sistema permet tenir informació en temps real sobre el volum de roba que hi ha a l'interior i, així, definir les rutes de recollida de manera més eficient.

La informació que emeten els sensors es recull en una aplicació que permet recalcular i ajustar les rutes a les necessitats reals, evitant d'aquesta manera enviar vehicles a contenidors que encara tenen espai lliure i garantint que els contenidors plens no acaben desbordats.

En relació als objectius socials, i segons exposen en un comunicat, la gestió de residus tèxtils ha donat feina durant el 2022 a quatre persones: tres en procés d'inserció i una més d'estructura a Ecosol. Respecte a la cooperativa Avancem Santa Clara, que fa la gestió de la botiga Moda re, tres persones es troben en procés d'inserció i una d'estructura per la gestió de la botiga.

L'any passat també va ser possible reprendre les insercions al mercat laboral ordinari. Set persones en procés d'inserció van rebre ofertes d'ocupació a través de la prospecció laboral feta per l'empresa i l'entitat promotora. Actualment, una d'elles ja ha aconseguit una feina al mercat laboral ordinari.