'Demano disculpes a la família, en cap cas volia treure-li la vida'

L'esquarterador de Sant Pere Pescador assegura estar penedit

L'acusat d'assassinar i esquarterar l'exparella a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) el setembre del 2010 ha utilitzat l'últim torn de paraula per demanar perdó a la família de la víctima. Daniel Imandt ha assegurat que està "penedit del que va passar" i ha volgut demanar "disculpes" a la família.

La mare de la víctima estava present a la sala. A més, el processat ha reiterat que "en cap cas volia treure-li la vida" a la víctima i que "l'únic" que va fer ser defensar-se. Un cop acabat el judici, el jurat popular es retirarà a deliberar fins a emetre el veredicte. El fiscal manté la petició de 22 anys i 4 mesos de presó per assassinat, profanació de cadàver i lesions psíquiques.

L'acusat del crim de Sant Pere Pescador, Daniel Pierre Imandt, ha fet ús del seu últim torn de paraula al final del judici. Imandt ja va intentar demanar disculpes a la família el primer dia però el magistrat el va advertir que només podia respondre les preguntes dels lletrats i que ja tindria dret a dir el que volgués el darrer dia.

El processat ha pujat a l'estrada i s'ha adreçat directament a la família de la víctima, que havia estat parella seva al llarg de dos anys. A la sala, hi havia la mare de la víctima, d'origen belga. "Em vull dirigir a la família per demanar disculpes i dir que me'n penedeixo de que va passar", ha afirmat Daniel Imandt.

Daniel Imandt també ha reiterat el que va dir el primer dia del judici, que no tenia intenció de matar la víctima, sinó que va reaccionar a un primer intent d'agressió amb un ganivet de la dona. "En cap cas volia treure-li la vida, l'únic que vaig fer va ser defensar-me", ha conclòs Imandt.

Està previst que entreguin l'objecte del veredicte als membres del jurat dimecres al matí i després es retiraran a deliberar fins a arribar a un acord. El fiscal, Enrique Barata, ha mantingut la petició de 22 anys i 4 mesos de presó per a Daniel Imandt per delictes d'assassinat, profanació de cadàver i també per les lesions psíquiques que va causar al jardiner, a qui hauria intentat incriminar.

L'acusació particular que representa la família de la víctima, encapçalada per la lletrada Berta del Castillo, també ha mantingut la petició de 25 anys de presó per assassinat i profanació de cadàver. El lletrat del jardiner, Joaquim Vila, ha rebaixat la petició de presó dels 12 que demanava inicialment a 11 per delictes de lesions, amenaces i coaccions.

La defensa, exercida pel lletrat Carles Monguilod, també ha modificat la petició. D'entrada Monguilod demanava que el condemnessin a 3 anys de presó per un homicidi aplicant-li un eximent incomplet d'embriaguesa i un atenuant de reparació del dany perquè l'acusat va posar tot el seu patrimoni a disposició de la família de la víctima. Finalment, Monguilod demana màxim 10 anys per homicidi amb un atenuant simple d'embriaguesa i un altre de reparació del dany.