Perelada rep el ‘Premi a la millor gestió enoturística’

Ha superat als finalistes Abadia Retuerta i Marqués de Riscal

Perelada ha rebut aquest dimarts el Premi a la Millor Gestió Enoturística, un guardó que atorga la coneguda publicació Mercados del Vino y la Distribución. Perelada s'ha imposat davant dos finalistes més: Abadia Retuerta i Marqués de Riscal.

El jurat, format per representants d'organismes com la Federació Espanyola del Vi, Incavi, Asaja, o Interprofessional del Vi, ha valorat especialment el nou celler de Perelada, per la seva decisiva aposta per oferir una proposta exponencial, no sols des del punt de vista vinícola i de l’enoturisme d'excel·lència, sinó per un concepte únic que, a més, reuneix alta gastronomia, patrimoni històric, naturalesa, paisatge, esport, oci, art i cultura.

Inaugurat al 2022, el celler representa un punt d'unió entre una proposta enològica d'avantguarda i un projecte consolidat en l'arquitectura de paisatge ideat per RCR Arquitectes (Premi Pritzker 2017). Així mateix, ha estat la primera de tota Europa a obtenir la certificació LEED® Gold, la màxima qualificació mundial com a edificació sostenible. 

La seva construcció fa realitat el somni de tres generacions de la família Suqué Mateu, propietaris de Perelada amb el compromís d'elaborar vins excel·lents, posant en valor les vinyes de les diferents finques de la propietat i l'enorme potencial vinícola de la D.O. Empordà.

Eugeni Llos, director del celler i director general de Perelada Resort, ha recollit el premi en representació de la marca en la gala dels XVI Premis Empresarials MVD 2022, celebrada a la Real Casa de Correos de Madrid. 

“Ser reconeguts entre alguns dels noms més cèlebres de la indústria del vi ens enorgulleix enormement i ens indica que anem per bon camí. Des que vam emprendre aquest projecte el mes de maig passat, hem volgut compartir aquest magnífic celler amb tots els que, com nosaltres, estimen el vi. Cuidem cada detall de l'experiència, amb la màxima premissa d'emocionar i sorprendre a través d'un concepte singular. Reconeixements com aquest, ens demostren que ho estem aconseguint”, ha assegurat el directiu de Perelada.

Els Premis Empresarials Mercados del Vino y la Distribución, que han celebrat l'edició número 16, tenen com a objectiu promoure la vertebració d'un clúster del vi i reconèixer l'esforç d'una indústria estratègica per a l'economia espanyola.