La Mesa d'Entitats de Girona, contrariada amb els pressupostos participatius

Avui es porta al ple l'aprovació del reglament que haurà de regular el procés

A l’última reunió dels pressupostos participatius que va tenir lloc al Centre Cívic de Pla de Palau, la regidora d’Hisenda, M. Àngels Planas, el regidor de Participació Ciutadana, Eduard Berloso van presentar als membres de la Comissió que fa el seguiment del procés de pressupostos participatius la darrera versió del reglament que haurà de regular els Pressupostos Participatius a Girona.

Els membres assistents a la reunió van aprovar que el text que es portarà al ple municipal d'avui al vespre per a la seva aprovació. A partir de llavors es podran començar a celebrar les diferents assemblees de barri per tal que les entitats puguin fer les propostes de projectes que voldrien que es portessin a terme amb la quantitat que els hi serà assignada. I finalment, es consultarà als veïns i veïnes de cada barri quins dels projectes proposats volen que es posin en marxa.

Tanmateix, des de la Mesa d'Entitats ja han anunciat que no estan d'acord amb el procés que s'ha seguit i han preparat per aquesta tarda una roda de premsa per explicar que s'han trobat amb un "procés irregular, una pèssima gestió de l'Equip de Govern per liderar una Comissió Mixta que nosaltres vàrem promoure, i la enganyosa denominació que s'ha donat al Reglament a presentar", apunten.