Madrenas adverteix que el foc al concessionari Basolí segueix actiu malgrat ''no hi ha flama''

La façana que dona al carrer Riu Cardener podria patir petits despreniments

ACTUALITZACIÓ 13:05h | L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha advertit aquest matí que l'incendi que ha afectat el concessionari de motocicletes Basolí i l'Escola Tècnica "no està extingit" i "segueix actiu" malgrat no hi hagi flama.

La batllessa ha explicat que els punts calents que encara resten per apagar del tot es troben al sostre de les naus afectades, on s'hi troben unes plaques metàl·liques que en dificulten molt l'accés i al seu interior estan recobertes d'un material aïllant que "s'està consumint".

Amb tot, Madrenas sí que ha advertit que la vessant que dona al carrer Riu Cardener amb carrer Barcelona els preocupa, ja que es podrien produir petits despreniments de façana o altres elements com finestres. "Els arquitectes municipals, juntament amb els Bombers estan treballant per avaluar-ho", ha explicat alhora que ha avançat que la zona seria totalment acordonada.

Origen del foc

A hores d'ara encara no s'ha confirmat quina ha estat la causa o l'origen de les flames, tot i que primeres informacions han explicat que podria haver provingut d'una torre de telecomunicacions situada al bell mig de la coberta de les naus. Amb tot, l'Agència Catalana de Notícies explica que s'ha descartat que sigui aquí on s'ha originat el foc perquè les antenes "funcionen amb normalitat".

Així doncs, des de l'Ajuntament de Girona juntament amb el cos dels Bombers de la Generalitat segueixen treballant per esbrinar les causes. Per la seva banda, l'empresa Basolí ha emès un comunicat desmentint alguns mitjans de comunicació que havien assegurat que les flames havien començat a dins el seu taller. "no existeix encara cap evidència que relacioni l’empresa Basolí amb l’origen de l’incendi", han reblat.

Les flames, que han provocat danys en gairbé 7.000 metres quadrats de superfície ha estat controlat aquesta matinada després de tallar el trànsit al carrer Barcelona i el subministre elèctric a la zona.

Per ara, no es permet a ningú accedir a l'interior de les naus afectades i l'Ajuntament s'ha posat a disposició de tots els propietaris afectats i també dels 700 estudiants que cursaven cicles a l'Escola Tècnica Girona. De moment, tal com ha detallat Madrenas, s'ha optat per continuar les classes telemàticament, seguint fórmules apreses amb la pandèmia. Tot i això, l'Ajuntament ja està buscant un espai alternatiu perquè es puguin reprendre les sessions presencials.

Cronologia

El foc s'ha declarat pels voltants de les 21:39h d'ahir a través d'una trucada al 112, desplaçant-se fins allà un total de 20 dotacions terrestres dels Bombers que van començar a treballar per tal d'apagar les flames.

El foc va ser estabilitzat a la 1:39h i controlat a les 2:55h sense que es registressin ferits. Agents de la Policia Municipal van procedir a tallar el trànsit al carrer Barcelona per tal de facilitar unes tasques d'extinció que tenien lloc just al davant de la Clínica Girona, que no es va veure afectada.

Aquest matí el trànsit s'ha reobert però per contrapartida el carrer del Riu Cardener s'ha tancat davant la possibilitat que es produeixin esfondraments parcials a la façana.