Oportunitat d'or malgastada

El cuer atropella un Girona ple de baixes (2-4) i la segona plaça perilla

El Girona deixa escapar una oportunitat d’or davant el cuer, ja descendit, i haurà d’esperar el resultat de l’Alcorcón-Villarreal per mantenir la segona plaça (demà a les 12:00 hores, Canal+). El Xerez, que feia 25 partits que no guanyava, ha jugat sense cap mena de pressió i es converteix en el primer equip en marcar més de dos gols a Montilivi aquesta temporada, trencant una ratxa de sis victòries consecutives i vuit partits sense perdre a casa. Els errors arbitrals i les nombroses baixes han passat factura al conjunt de Rubi, protagonista davant 9.286 espectadors. Rècord d’assistència a l’Estadi en un partit de Segona, que malgrat estar ple fins la bandera no ha animat com era d’esperar.

Amb un total de vuit descartats, Rubi ha completat el trenca-closques de la següent manera: Txiki, Chus Herrero i Juncà han substituït a Jose (sancionat), Migue (lesionat) i David García (a la banqueta per molèsties) en línia defensiva. Eloi Amagat ha estat l’encarregat de suplir Tébar al centre del camp, i Juanlu ha tornat a l’onze en detriment de Bordas, al banc per problemes físics. La resta de descartats, tots ells per lesió, han estat Jandro, Benja, Garmendia, Kitoko i Moisés Hurtado.

Una primera part molt dolenta condemna el Girona

Ho havia avisat Rubi i ha acabat passant. El Girona no podia confiar-se davant un rival matemàticament descendit. El Xerez ha sortit sense cap mena de pressió i ha dominat amb solvència la primera part. Al 13’ ha arribat el primer gerro d’aigua freda, quan Chus Herrero ha cedit una pilota enrere per Mallo, que ha relliscat i la pilota ha acabat en peus de Marquitos. El migcampista no s’ho ha pensat dues vegades i l’ha enviat al fons de la xarxa amb una paràbola.

Els gironins s’han llençat a per l’empat i aviat l’han trobat. Ho ha provat Acuña al 14’ amb una vaselina mal executada, i dos minuts després l’àrbitre no ha assenyalat penal per unes mans clares de l’ex blanc-i-vermell dins l’àrea. El públic ha protestat de valent la decisió del col·legiat, que probablement ha interpretat que eren voluntàries.

L’empat ha arribat al minut 21 després d’una gran jugada personal de Juanlu per banda dreta –amb sotana inclosa al lateral-, que Jofre ha creuat amb la dreta, la seva cama dolenta, a la base del pal. Tot semblava que es posava de cara, però res més lluny de la realitat, la primera part s’ha saldat amb un 1-3 final. Marquitos al minut 34, després de connectar una gran paret, i José Vega 10 minuts després, al trencar el fora de joc, han deixat l’Estadi completament glaçat. Felipe, Acuña i Luso han provat de reduir distàncies abans del descans, però el marcador no s’ha mogut.

Lucas Porcar remata el partit

Només començar Mallo ha evitat ‘in extremis’ el ‘hat-trick’de Marquitos, però la pilota ha acabat en peus de Lucas Porcar, que ha fintat abans d’enviar-la al fons de la xarxa. El vaixell de Rubi, tocat i enfonsat. I encara podria haver estat pitjor, perquè Marquitos, que ha fet anar de bòlit la defensa gironina, s’ha plantat sol davant la porteria però el seu xut ha sortit fregant el pal.

Amb tres gols en contra s’ha fet el silenci a Montilivi. Semblava un enterrament. Rubi va demanar que la gent animés durant els 90 minuts, perdonant “per un dia qualsevol errada dels jugadors”. La graderia ha estat més freda que mai.
Al 60’ l’àrbitre Jaime Latre ha encès els ànims del públic quan no ha assenyalat penal per unes mans clamoroses de Galán, les segones del Xerez i les segones del central madrileny. El col·legiat ha interpretat que era córner, que Moral ha servit i Luso ha estat a punt de rematar a dins, si no fos perquè Toni ha posat la punta dels dits. El porter visitant ha estat providencial avui, evitant al 62’ el gol d’Acuña en dos temps.

Felipe retalla distàncies de penal però no és suficient

A la tercera va la vençuda i, ara sí, Santiago Jaime Latre ha vist mans de Porcar dins l’àrea i ha xiulat penal. Felipe l’ha plantat als onze metres i ha escurçat distàncies, però malgrat el setge constant al que el Xerez ha estat sotmès durant l’últim quart d’hora, el marcador ja no s’ha mogut. Els de Rubi han deixat escapar una oportunitat d’or, i depenen del resultat entre l’Alcorcón i el Villarreal per mantenir la segona plaça. L’Almeria ha vençut a domicili per 3-5 i ja té 65 punts, dos menys que el Girona. La cosa es posa emocionant. El final de lliga pot ser d’infart.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Txiki (Gerard Bordas, 45’), Chus Herrero, Richy, Juncà (Ion Vélez, 70’); Eloi, Luso; Juanlu, Felipe, Jofre (Toni Moral, 52’); Acuña.
XEREZ CD: Toni; Cámara, Galán, Bouzón, Redondo; Rey (Mendoza, 83’), Marquitos, Bruno Herrero (Rafa García, 68), José Vega; Porcar (Rueda, 74’) i Bodipo.
GOLS: Marquitos: 0-1 (minut 13); Jofre: 1-1 (minut 21); Marquitos: 1-2 (minut 34); José Vega: 1-3 (minut 43); Porcar: 1-4 (minut 46); 2-4 p’: Felipe (minut 74).
ÀRBITRE: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonès). Ha ensenyat targeta groga als locals Luso (67’) i als visitants Galán (52’), Bruno Herrero (64’), Porcar (73’), Bouzón (87’) i Rueda (90’). Ha expulsat Cámara per doble amonestació (67’ i 81’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 38ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 9.286 espectadors. Els germans Roca, de El Celler de Can Roca, han fet el servei d’honor per haver-se convertit en el millor restaurant del món.