Toca consolidar la segona plaça

El Girona rep el Xerez amb set baixes segures i dues de probables (18:00h, Esport 3)

L’efervescència al voltant del Girona és màxima i el final de temporada és cada cop més a prop. A només cinc jornades pel final els blanc-i-vermells reben el Xerez, ja descendit, i l’Alcorcón s’enfronta amb el Vila-real al Santo Domingo (diumenge a les 12:00h per Canal Plus 1). Una jornada que pot ser clau per escapar-se en solitari en la lluita per la segona plaça que dóna accés directe a Primera Divisió.

Tot i l’eufòria que es respira al carrer, Rubi té clar que no la deixarà entrar al vestidor “perquè encara no hem fet res”. “Tinc una plantilla excel·lent, sempre hem tocat de peus a terra, però sí que és cert que el tema mentalitat s’ha de gestionar molt bé”, explicava ahir en roda de premsa. “Tàcticament a aquestes altures ja no puc millorar gairebé res, ara la feina està en la faceta mental i física, que no ens passin coses com la de Migue”.

Entre set i nou baixes

El central terrassenc és una de les múltiples baixes pel partit d’aquesta tarda. Amb una distensió al bíceps femoral de la cuixa esquerra se suma als lesionats Garmendia, Benja, Kitoko, Hurtado i Jandro, i al sancionat Jose. A més, Tébar i David García seran dubte fins a última hora i el més normal és que vegin el partit des de la grada. Un total de set baixes segures i dues de probables, que malgrat recuperar a Juanlu i Toni Moral, obligaran a Rubi a seleccionar un o dos jugadors del filial. Gerard Gumbau i Carles Mas són els que tenen més números d’entrar a la convocatòria.

Gerard Bordas, l’heroi del tercer gol a l’Alcorcón, va sortir al 65’ sense estar físicament en condicions. Aquesta setmana ha entrenat al 50%, però en principi és alta i inclús podria sortir d’inici, ocupant la demarcació de mitja punta. Txiki o Juanlu podrien ser els encarregats de substituir Jose al lateral dret, així com Juncà a David García en cas que no pugui sortir com a lateral esquerre. A l’eix Chus Herrero té tots els números d’acompanyar Richy, de la mateixa manera que Eloi i Luso formaran el doble pivot si Tébar no juga. Un autèntic trenca-closques que preocupa poc al tècnic “perquè la plantilla s’ha guanyat el crèdit de confiar-hi jugui qui jugui”.

25 partits sense guanyar

“Serà un equip complicat, perquè vindran jugadors que individualment voldran seguir l’any que ve a la categoria”, avisa Rubi, que garanteix que el Girona “no sortirà a cap partit desmotivat” i que intentaran “donar-ho tot com hem fet sempre”. “El Xerez és un equip que ha anat a Elx i Alcorcón fent plantejaments seriosos, defensius, confiant en el contraatac o en la pilota parada, i vivint una mica del talent dels seus jugadors, sobretot els de banda”.

Aquest és l’anàlisi que fa el ‘míster’ d’un Xerez que acumula 25 partits consecutius sense conèixer la victòria. Els andalusos han firmat una temporada nefasta a nivell esportiu, econòmic i institucional, que s’ha certificat amb el descens a falta de sis jornades pel final. Amb només 24 punts, l’últim triomf dels homes de Carlos Ríos es remunta a principis de novembre, quan es van imposar a l’Hèrcules per 1-2.   

Rubi tem que “juguin més ‘sueltos’ ara que han tocat fons”, i qualifica d’incògnita “saber com respondran un cop descendits”. L’únic que té clar és que han perdut els darrers quatre enfrontaments a l’últim quart d’hora, i que “han estat dins el partit amb els de dalt”. “Quan parles de Rueda, Maldonado, Rafa García, Bouzón, Cámara... són jugadors amb molts anys a la categoria, que no es deixen guanyar així com així”. “És un moment estrany per enfrontar-nos-hi”, va subratllar.

El migcampista Rafael Barber, el defensa Manuel Ruz, i els davanters José Mari Romero, Bartholomew Ogbeche i Íñigo Vélez són baixa per lesió i no han viatjat amb l’equip cap a terres catalanes. Per altra banda, tornen a la llista de convocats el porter Chema Giménez i el lateral juvenil Marcelo Villaca, que ja ha debutat aquesta temporada amb el primer equip.

Rubi vol que l’afició animi els 90 minuts

Ahir divendres ja s’havien venut 8.835 entrades, i a partir d’aquesta tarda (15:00h) s’obriran les taquilles per vendre la resta de seients. L’Estadi tornarà a estar ple fins la bandera. Ambient de gala com la setmana passada amb l’Alcorcón, tot i que Rubi té clar que el jugador número ‘12’ ha de tenir un paper fonamental “durant els 90 minuts”.

“Vull que l’afició estigui els 90 minuts com va estar el primer quart d’hora i els últims 30 contra l’Alcorcón. M’agradaria que la gent fes un esforç durant tot el partit, perdonant qualsevol errada als jugadors per un dia, i que estiguem 90 minuts empenyent perquè serà un partit molt estrany i no vull que el jugador senti feblesa en cap moment, ja sigui per falta d’ànims o perquè el rival es trobi còmode”. Més directe impossible. El suport de la grada és imprescindible sobretot quan es perd. Avui es pot donar un altre pas de gegant cap a Primera Divisió.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Txiki o Juanlu, Chus Herrero, Richy, David García o Juncà; Tébar o Eloi, Luso; Felipe, Bordas, Jofre; Acuña.
XEREZ CD: Toni; Cámara, Prieto, Bouzón, Redondo; Rafa García, Rueda, Rey, Porcar, Maldonado o Marquitos i Bodipo.    
ÀRBITRE: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonès). 
DIA I HORA: Dissabte, 11 de maig del 2013, a les 18:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi