La neu treu el nas tímidament a Roses i Cadaqués

La cota de neu es mantindrà entre els 200 i 400 metres a la resta de Girona

ACTUALITZAT 17:01h | La previsió meteorològica s'ha complert i la neu ha fet acte de presència a la costa de l'Alt Empordà, més concretament als municipis de Roses i Cadaqués segons han testimoniat diverses persones que han publicat vídeos i fotos a les xarxes socials.

Per la seva banda l'aplicatiu "pluja o neu" del Servei Meteorològic de Catalunya també ha mostrat la precipitació en forma de neu que en molts casos al arribar al terra es desfia immediatament. La cortina blanca era visible des de diversos punts de la geografia gironina, com per exemple a l'Escala o fins i tot de més enllà, com el cas de la ciutat de Girona.

La resta de la tarda d'avui es pot mantenir la precipitació en forma de neu entre els 200 i els 400 metres a la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva i el Baix Empordà, mantenint-se la possibilitat de més nevades febles a peu de platja a l'Alt Empordà.

Les volves també s'ha vist a Girona i Salt, on queien lentament a les 14:15h però sense intensitat i que es desfeien només tocar el terra. També s'ha vist nevar al Pla de l'Estany i a la Garrotxa. Protecció Civil manté la previsió de nevades aquesta tarda i nit, que se circumscriuran a les comarques gironines.

En previsió que el temps pugui empitjorar en les properes hores, i a partir de les sis de la tarda s'intensifiquin les nevades, ja hi ha municipis gironins que s'han començat a preparar. A Olot, per exemple, segons informa l'Ajuntament, s'ha activat en fase d'alerta el pla Neucat.

I a Sant Feliu de Guíxols, el consistori ha fet una reunió amb els diferents representants dels serveis municipals d'emergències davant les possibles nevades i també pel temporal de mar. L'Ajuntament ha decidit tancar l'accés a l'espigó de Garbí, a la zona del port i al tram de camí de ronda al seu pas per la ciutat.