Restauren l'era de Can Güytó a Romanyà de la Selva per frenar el seu deteriorament

L'element patrimonial data del 1901

L'era de Can Güytó de Romanyà de la Selva (Baix Empordà), ha estat objecte aquest cap de setmana d'un taller de restauració organitzat pel Consorci de les Gavarres i el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (Greta).

Els participants han treballat amb diferents materials i tècniques de l’arquitectura tradicional. Amb aquesta actuació s’ha aturat la degradació d’aquest important element del patrimoni etnològic de les Gavarres.

L’era de Can Güytó de Romanyà de la Selva data de principis del segle XX, concretament de l’any 1901 i properament formarà part del Catàleg de Béns Protegits Etnològics del POUM de Santa Cristina d’Aro.

El taller de restauració de l’era té com a objectiu mostrar el procediment que cal seguir alhora de restaurar un element patrimonial. El taller ha tingut una durada de dues sessions dutes a terme els dissabtes 18 i el 25 de febrer.

El projecte de restauració ha anat a càrrec de l’arquitecte Lluís Pujol i el taller ha estat impartit per David Mallorquí i Cristina Macho, restauradors de Signinum Restaura SL, empresa especialitzada en la conservació del patrimoni arqueològic i monumental.