L'alcalde de Calonge expulsa del ple a Norbert Botella que surt escortat per la Policia Municipal

Jordi Soler el va cridar a l'ordre tres vegades per mantenir una actitud "irreverent" i "interrompre reiteradament"

ACTUALITZAT 14:34h | L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va expulsar ahir del ple el regidor de Republicans Norbert Botella per l’actitud "irreverent, per no respectar les normes de cortesia, per fer ús de la paraula quan ja la tenia retirada i per alterar l’ordre de la sessió amb interrupcions reiterades".

Soler, en ús de les atribucions del Reglament Orgànic Municipal (ROM), va cridar a l’ordre el regidor de Republicans Norbert Botella, per intervencions irrespectuoses i per l’ús de la paraula quan la tenia retirada. En tres ocasions l’alcalde va cridar a l’ordre al regidor Botella sense que aquest fes cas de l’advertiment i continués fent intervencions de manera repetitiva sense tenir ús de la paraula.

Per aquests motius Soler va aplicar l’article 111 del ROM que estableix que “si un regidor o regidora és cridat tres cops a l’ordre en una mateixa sessió, l’alcalde o alcaldessa podrà expulsar-lo de la sala de sessions i adoptar per això les mesures necessàries perquè es faci efectiva l’ordre”.

Malgrat els advertiments per part de l’alcalde i l’expulsió del Ple en aplicació del ROM, el regidor Norbert Botella es va negar a abandonar el ple i va haver de ser expulsat de la sala de sessions per la Policia Local.

Soler explica que “molt a disgust meu ahir en la sessió plenària de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vaig haver de demanar a la Policia Local que retirés de la sala el regidor Norbert Botella després d’haver-lo cridat a l’ordre fins a tres vegades, tal i com marca el reglament municipal. La seva actitud va ser lamentable, absolutament irreverent i que no s’adiu amb la bona actitud que sempre han mantingut els regidors de Calonge i Sant Antoni durant les sessions de Ple”.

Botella es defensa

Norbert Botella ha assegurat avui que l’alcalde dirigeix els plens, “però no ho pot fer de manera arbitrària i contrària a dret, perquè parlem de la llibertat d’expressió d’un càrrec electe, d’un portaveu d’un grup municipal, en un plenari municipi”. També considera que “el secretari municipal, com a garant de la legalitat i funcionari d’habilitació estatal, no hauria d’estar callat i avisar a l’alcalde del que estableix la normativa vigent i que aquest avís constés a l’acta”.

Botella considera que aquest govern municipal format per Junts-PSOE-PP cada vegada pren “una deriva més autoritària i ultra”, un cas que no té similar a la comarca: “és una gangrena lenta i negra, els teixits malalts de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s’estenen; l’Ajuntament put, i la fortor es fa insuportable.. L’única possibilitat de supervivència del meu poble és que entrin, com un vent nou, els joves valents que volen prendre l’alta responsabilitat de governar el poble i obrir les finestres de bat a bat”, ha reblat