El castell de Montsoriu assoleix rècord de visitants amb unes 20.000 persones el 2022

Properament incorporaran visites guiades

El castell de Montsoriu ha rebut prop de 20.000 visitants durant l’any 2022, segons han informat fonts del Consell Comarcal de la Selva i del Patronat del Castell de Montsoriu. Aquesta xifra és la millor des de que Montsoriu va obrir al públic el gener de 2011 després d’anys de dur-se a terme obres de consolidació i restauració en el que està considerat el millor castell gòtic de Catalunya.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha assegurat que “des del Patronat i el Consell se segueix treballant perquè Montsoriu assoleixi el lloc que li pertoca.” En aquest sentit, Garriga ha assegurat que el pas de Montsoriu pel programa “Batalla Monumental” tot just fa un any sumat al disseny de la campanya de comunicació que s’hi va acompanyar i la implicació de tot el territori va suposar un pas endavant per aquest monument selvatà.

Aquesta campanya de comunicació que s’ha anat estructurant durant tot l’any 2022 des del Consell Comarcal de la Selva -propietari del castell- i des del Patronat del Castell de Montsoriu -òrgan gestor del monument- s’ha aconseguit augmentar de manera important el nombre de visitants, sobretot dels municipis de la mateixa comarca de la Selva i també dels de comarques veïnes i que havien format part del Vescomtat de Cabrera. Les dades de l’any 2022 representen un increment del 20% respecte a les dades prepandèmia.

Amb l’objectiu de donar resposta a les peticions dels visitants, el Patronat  i el Consell estan treballant en la incorporació de nous formats de visites guiades. Està previst que en breu es puguin donar a conèixer alguns detalls més d’aquesta nova tipologia que es preveu que es posin en funcionament a partir de  Setmana Santa. Amb tot, Garriga ens ha avançat que s’hi podrien incorporar visites guiades per a públic familiar, visites guiades teatralitzades, entre d'altres. Segons Garriga “L’objectiu és el d’arribar a més públic i donar a conèixer la història del gran castell medieval de Catalunya, símbol de poder dels vescomtes de Cabrera, una de les nissagues més importants de la Catalunya medieval.”

La primavera és una de les èpoques de més afluència de visitants a Montsoriu i per això, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva s’iniciarà una campanya de comunicació a principis del mes de març. Aquesta campanya aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes.

Actualment, el castell es pot visitar cada setmana de dijous a diumenge en el format de visita lliure autoguiada o visita guiada, amb una durada de 90 min.